Undvik onödig måndagsångest!

Då vart det måndag igen, ny dag och ny vecka.
För många upplevs måndagar ofta som en jobbig veckodag och närmast lite ångestfylld. När klockan slår måndag så är helgens slut ett faktum och visst kan det kännas lite tråkigt. Ledighet är ju alltid härligt, men utan sysselsättning så skulle ju inte heller ledighet existera. Om man tänker så, så blir måndagens måsten plötsligt lite enklare. Men det finns fler saker som jag brukar göra och tänka för att känna mig positiv inför måndagen.

♥ Unna dig en lång och skön stund vid frukostbordet! Börja inte veckan med att stressa i dig maten. Ät i lugn och ro och läs tidningen, kolla på nyhetsmorgon, läs bloggar eller gör mest ingenting. Alla har vi olika rutiner vid frukostbordet, hur ser dina ut?
♥ Tänk på vad den nya veckan kan ge dig! Det du inte blev riktigt nöjd med förra veckan, det har du en chans att förbättra denna veckan. Kanske har du något speciellt mål du kan sätta upp för veckan. Ny vecka - Nya möjligheter! Har du några speciella mål för denna veckan?
♥ Vad är veckans höjdpunkter? Se till att planera dem lite extra! Att planera sådant man tycker är roligt och ser fram emot, ger positiva tankegångar. Till exempel om träning är din favorit sysselsättning så planera in veckans träning, kanske är umgänge med vännerna det bästa du vet, planera in kvalitetstid med dem. Vad är veckans höjdpunkter för dig?
♥ Se till att i förväg planera in roliga saker på måndagkväll! På så vis behöver du inte bara känna negativt inför måndagen, utan du kan även se fram emot den. Vad brukar du göra en vanlig måndagkväll?
♥ Fundera över de positiva delarna med att komma tillbaka till jobbet/skolan/övrigt. För att visst går det att finna positiva sidor av det mesta, kanske tycker du att det är trevligt att träffa arbetskamraterna, eller så kanske det finns någon del av dina arbetsuppgifter som inspirerar dig extra mycket. Kanske kan du till och med efterhand skriva ner dessa positiv punkter, för att sedan kunna läsa dem och påminna dig själv när det känns motigt med måndagar! Vad tycker du är positivt med att komma tillbaka efter helgen?

Sist men inte minst, vad gör du för att förbättra dina måndagar?


Kommentarer
Postat av: Jenny

Underbar lista! Den ska jag verkligen anama! :)

2010-04-26 @ 13:05:54
URL: http://kalorigris.blogg.se/

Lämna gärna ett avtryck!
♥ Det är helt okej att använda kommentarsfältet som ett forum.
♥ Här är alla känslor tillåtna, positiva som negativa.
♥ Dela med dig av dina glädje när du är glad och låt andra dela med sig av sin till dig när du är mindre glad och behöver peppning!
♥ Jag besvarar din kommentar så fort jag kan.

Vad kallar du dig?
Spara dina uppgifter?

Mail? (bara jag som ser den)

Vart kan jag besöka dig?

Ordet är ditt!

Trackback