Livstecken!

Förlåt för utebliven bloggning igår! Jag lever och allt är bra, jag har bara mycket att göra just nu. Ikväll skall jag ta mig tid att blogga, om både det ena och det andra. Nu måste jag dock plugga, så vi hörs senare fina läsare! KRAM!

Dagens Meny 100526

DAGENS MENY (Onsdag 26/5)
Frukost: Äggmjölk med kaffesmak
Mellanmål: 2 ostskivor
Lunch: Ugnsbakad falukorv (Recept kommer!) & broccolimos
Mellanmål: Två stycken wellbeing-muffins
Middag: LCHF-pannkakor, några mosade hallon + en stor skål LCHF-vaniljyoghurt (det var gott att ta en klick på pannkakorna!)


En perfekt vardagskväll...

Istället för att promenera till tåget så valde jag att göra det till en liten joggingtur. Med den nya löparjackan på, musik i öronen och en skumpande bag på ryggen lättade jag på fötterna och for iväg. När jag kom fram till tågstationen såg jag att det var hela tjugo minuter till tåget gick. Inom pressbyrån för att sedan avnjuta en liten kopp kaffe i solskenet på perrongen. Hela tågresan hade jag härlig uptempo-musik i öronen och jag kände hur kroppen fick blodad tand av den korta löpningen, kroppen vill ha mer fysisk aktivitet, det nästan rykte i mig. När tågresan nådde sitt slut blev jag upphämtad av systeryster, som körde oss vidare till det lilla gym där hon tränar. Träningspasset behövde jag inte betala ett öre för trots att jag inte är medlem eller har något träningskort, det tackar jag för! Step stod på schemat och jag bemästrade koreografin någerlunda bra(i alla fall bättre än vad jag brukar göra på steppass av medelsvårighet). Det hela avslutades med intensiva magövningar. Svettig och med en ömmande mage begav jag mig sedan hemåt igen. Mina nya kläder som har legat hemma hos min syster, dem fick jag med mig hem. När jag kom hem hade magen gått från ömmande till kurrande och när jag kom in genom dörren stod det en tallrik färdiggräddade lchf-pannkakor i köket. Livet är allt bra härligt!

16 veckor senare...

Ni som har följt mig ett tag nu vet om att jag beställde ett prenumerationserbjudande från iForm som innebar att jag skulle få en löparjacka från Craft i premie. Detta gjorde jag precis i början av februari, sedan tog det drygt tre veckor innan första tidningen damp ner i lådan. Ytterliggare tre veckor senare skulle sedan min efterlängtade löparjacka anlända. Så blev det inte riktigt, men nu äntligen har den kommit!




Kryddig tomatsoppa

KRYDDIG TOMATSOPPA
(4 portioner)

8 stora Tomater (alternativt krossade tomater)
1 burk Kokosmjölk
Ca. ½ dl Creme fraiche
1 tärning Grönsaksbuljong
2 klyftor Vitlök
1 msk hackad Basilika
2-3 kryddmått Sambal Oelek
Chilipeppar
Salt
Peppar

Finhacka löken och låt den fräsa i smör i en kastrull några minuter.
Mosa/Krossa/Mixa tomaterna och tillsätt dem sedan i kastrullen. Pressa i vitlöken och tillsätt basilika, sambal oelek och chilipeppar. Häll i kokosmjölken och smula ned buljongtärningen. Låt koka upp och låt sedan koka en stund, gärna cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Tag sedan av kastrullen från plattan, tillsätt creme fraichen och mixa sedan soppan slät med t.ex. en stavmixer!


Servera gärna med lite ost eller knaperstekt bacon i!

BETYG: 5/7
Krämigt & kryddigt!

Spring iForm-loppet med oss!

Jag har publicerat detta inlägget innan, men jag gör det igen, för att jag och bloggaren Cherie är helt övertygade om att vi skall springa detta lopp tillsammans och vi vill ha med oss fler bloggare och bilda ett litet team!



När jag för några helger sedan kunde kryssa av "Att springa ett löparlopp" på att-göra-innan-jag-dör-listan (nej, jag har ingen sån), så fick jag blodad tand. Jag vill springa fler lopp!

Jag låg och läste min iForm-tidning en kväll och jag kunde då inte undgå att se deras två sidiga reklamuppslag om iForm-loppet för kvinnor. iForm-loppet var en ny upptäckt för mig, men det tog mig inte mer än tre minuter innan jag hade bestämt mig för att springa det.

Loppet går av stapeln i tre städer; Stockholm, Malmö och Göteborg.
För skåningar som mig är det Malmö som är aktuellt och där arrangeras loppet den 31 Augusti. Det var just det som fick mig att falla, att det är ett sensommarlopp. Då hinner jag förbättra min kondition och löparförmåga under sommaren så att jag kan sätta nya härliga mål. Dessutom tvingas jag gå och längta lite, vilket i slutändan kommer göra det extra roligt.

Förutom de 10, alternativt 5, kilometerna så ingår det även en härlig goodie-tränings-bag med bland annat fina löparkläder och lite annat smått och gott. Målområdet kommer att vara fyllt med små bodar där det kommer att säljas, tävlas och bjudas. Anmäler man sig i lag om fyra stycken så bjuds det även på en picknickpåse att avnjuta efter målgång. Hur mysigt är inte hela den grejen? Jag gillar när ett lopp även blir en mysig tillställning där det uppstår glädje, välvilja och sammanhållning.

Jag kommer utan tvekan att springa iForm-loppet i Malmö.
Är det någon av er kära läsare som vill dela denna upplevelse med mig?


Träning på främmande mark...

Idag skall jag faktiskt gästspela lite på ett annat gym än mitt eget. Jag har lite kläder hemma hos min syster som jag behöver hämta innan helgen. Det tar dock alltid sin lilla tid när jag skall ta mig iväg med tåg och buss och grejor och sedan hem igen, vilket kan kännas lite stressande just nu då det är mycket som skall hinnas med. Dessutom var det längesen jag umgicks med syrran, så att bara titta in om kändes också lite tråkigt, så jag tänkte att nu får vi effektivisera lite. När syrran sa att hon skulle träna på onsdagen (det vill säga ikväll) så att det inte passade henne så bra då, det var då jag fick den briljanta idén: Jag möter upp henne på hennes gym, vi kör ett pass tillsammans, jag får mina kläder och åker hem igen. Inom loppet av 2-3 timmar hinner jag ta mig dit, träna, få träffa syrran, få mina kläder och ta mig hem igen, Great! Det man inte har i tid, det får man ha i huvudet (Nåja, det är kanske inte riktigt så ordspråket lyder). Roligt skall det bli också. Tydligen är det ett steppass som står på schemat.

God morgon förresten!

Dagens Meny 100525

DAGENS MENY (Tisdag 25/5)
Frukost: Äggmjölk med kardemumma- & kanelsmak
Lunch: Äggwrap med philadelphiaost, tonfisk, gurka, rödlök, oliver
Mellanmål: 2 skivor lchf-bröd med skagenröra + en rejäl bit halloumiost
Middag: Kycklingfilé, smörstekt squash, currysås (Det blev tyvärr inte någon större hit!)
Kvällssnack: Paranötter & fläskesvål


Krämig köttfärssås

Köttfärssås låter som en väldigt vanlig och enkel rätt att tillaga. Jag har dock av någon anledning alltid tyckt att det är svårt att få till en riktigt god och smakrik köttfärssås. Sist jag lagade köttfärssås tog jag därför hjälp av ett recept från den HÄR bloggen. Jag saknade dock några få ingredienser, men som vanligt skriver jag ut receptet som jag lagade det men lägger till orginalreceptet inom parantes.

KRÄMIG KÖTTFÄRSSÅS
(4 portioner)

400-500 gram Köttfärs
1 Gul lök
1-2 Vitlöksklyftor
3 msk Tomatpuré
2 msk Kalvfond
1 burk Krossade tomater
1 1/2 dl Creme fraiche
Basilika
Timjan
Cayennepeppar
Peppar
Salt
(I orginalreceptet även:
1/2-1 dl Rödvin
Grillsalt)

Hacka löken och vitlöken, bryn tillsammans i en klick smör på svag värme till de blir mjuka.
Tillsätt köttfärsen och bryn den färdigt tillsammans med tomatpuré, kalvfond (samt rödvin om du vill ha det). Häll sedan över de krossade tomaterna och samtliga kryddor.
Låt puttra i minst 15 minuter, helst 20-30 minuter - längre koktid ger fylligare smak.
Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor om det behövs.
Blanda sedan i creme fraichen och servera!



BETYG: 6/7
Mycket god och smakrik köttfärssås!
Trots att jag inte hade rödvin eller grillsalt hemma, så blev det toppen ändå.
På bilden serverat med stekt vitkål & lök samt lite riven parmesanost.


Uppe före tuppen!

God morgon!

Hela 45 minuter före tuppen for jag upp ur sängen idag (För visst säger man att tuppen vaknar klockan 07:00, eller har jag inbillat mig?). Dygnsrytmen har blivit lite skadad med helgens bravader, men nu skall jag nog vara back on track igen. Jag älskar mina morgnar, underbart!

Dagen idag kommer att bestå av uppsatsskrivande, lite tid i skolan för att få lite information och sedan hoppas jag på att hinna smita iväg till Stepstyrkan som börjar kl 15:00. Där i mellan någonstans måste jag även hinna ringa och försöka få en akut klipptid före helgen. På lördag vankas det bröllop (nej, det är inte jag som skall gifta mig) och mina hårtoppar är inte rikigt med på den grejen, de strejkar, så jag har inget val - de måste bort!

Detta må vara ett av de mest meningslösa och flummiga inlägg jag någonsin skrivit, men vad gör väll det.

Hur ser dina planer ut denna tisdag?

(...Förresten, angående tuppens uppstigningstid så har jag nog fått det ifrån "Kuckeliku, klockan är sju!")



Dagens Meny 100524

DAGENS MENY (Måndag 24/5)
Frukost: En stor skål LCHF-vaniljyoghurt med linfrökross + kanel
Lunch: Tonfiskröra-komplett (Haha, jag hittade på namnet på den i skrivande stund! Jag kan lägga upp ett recept trots dess enkelhet och trots att ni kommer att känna igen grunden. Tycker dock det är ett bra tips på snabb och enkel lunch, så ja Recept kommer!)
Mellanmål: En skiva lchf-bröd & två paranötter
Middag: Tacotallrik; tacokryddad köttfärs, rödlök, tomat, gurka, sallad, avokado, oliver, stekt halloumiost, tacosås, creme fraiche



Det kallas träningsglädje!

Intesiv-stånggympan levde upp till sitt namn, för intensivt var det. Passet bestod av svett, slit och en massa kämparglädje. När jag kom in omklädningsrummet och kollade mig i spegeln så såg jag ett kräftansikte med ett leende på läpparna. Ja, för gud vad röd jag var!

Hem igen, ut på hundpromenad, laga mat, äta, plugga och sedan var klockan plötsligt närmare 22.00. Jag skall inte sticka under stolen med att det inte var helt lätt att motivera sig själv att då bege sig ut på dagens andra träningspass bestående av fem kilometers jogging. Känslan var bittersöt. Men ut kom jag och stegen var ganska tunga och som jag sa till sambon min "Den där andra andningen, den hade jag nog glömt hemma idag!", men jag säger det igen - Skam den som ger sig! SKAM DEN SOM GER SIG, tänkte jag och vägrade sluta springa innan jag var i mål, vägrade sänka tempot, vägrade ge upp.

Och här sitter jag nu, nöjd som bara den med dagens två träningspass.
Gympapasset kändes hårt och effektivt - det är så jag vill ha det.
Joggingrundan, som är på lite drygt fem kilometer, avverkades på 31 minuter och fem sekunder - vilket känns helt bra med tanke på mitt lilla träningsuppehåll i kombination med dubbla pass, och med ett personbästa på 30 minuter på fem kilometer.
Just nu känner jag mig stark, gränslös och totalt ostoppbar!
Jag är evigt tacksam över min kropp för att den klarar av det jag tar mig för att göra.
HUJHA!


Det är inte försent än...

Såklart lyckades jag försova mig imorse när jag skulle ut och springa. Jag vaknade 15 minuter innan jag var tvungen att gå till skolan, så där var inte mycket att be för. Det var bara att klä på sig och kasta i sig lite yoghurt och sedan fara iväg ovetande om jag hade med mig det jag behövde och om kläderna satt bak och fram och ut och in.

Men jag säger bara en sak - skam den som ger sig!
Har jag sagt att jag skall springa 5 kilometer idag och gå på ett pass, då skall jag bannemig göra det också. Just nu skall jag återgå till studierna efter en stressig lunch. Men senare blir det ett pass på gymmet och sedan lite mer plugg och sedan blir det en kvällsjogg - det är så planerna ser ut just nu.

Åter till uppsatsen, vi hörs senare gott folk!

Dagens Meny 100523

Jag var inte ett dugg sugen på något lagad mat till middag idag, så vi bestämde oss för att äta något annat. Såklart föll mitt val på yoghurten som jag är så svag för. Och herregud så gott det ääär - farligt gott!

DAGENS MENY (Söndag 23/5)
Frukost: Stor skål LCHF-vaniljyoghurt med linfrökross + kanel
Snacks: Några fläskesvålar
Lunch: Grillade revben, en bit grillad cabanossykorv (rester från igår!), avokado, kryddig beasås
Middag: Stor skål LCHF-vaniljyoghurt med linfrökross + kanel, en skiva lchf-bröd med majonäs och skinka
Kvällsmål: Brieost, 3 paranötter, 3 frusna jordgubbar


Träning och kvällspromenad...

Som jag tidigare nämnt så har jag helt plötsligt och oplanerat ställt mig själv inför ett träningsuppehåll på minst en vecka (jag minns herregud inte ens säkert när jag tränade sist). Eftersom att jag mår mycket bättre när jag tränar så finns det inget annat alternativ än att komma igång med träningen igen. Och en sak som är säker, det är att för att saker och ting skall ske så krävs det att man gör det - direkt. Så imorgonbitti klockan 06:30 är det jag (och sambon) som står redo för en löparrunda på fem kilometer. På eftermiddagen blir det även ett pass på gymmet, exakt vad det blir beror lite på vilken tid som passar bäst, vilket i sin tur är beroende av uppsatsskrivning etc. Det blir dock antingen intensiv-stånggympa, stånggympa eller step! Eftersom att det inte är någon hit för kroppen att utföra någon tyngre fysisk aktivitet dagen efter alkoholintag (då har kroppen fullt upp med att förbränna alkohol) så kändes det inte aktuellt att träna idag. Men då mitt sug efter träning just nu är enormt och lite motion och frisk luft trots allt gör kroppen gott, så tog jag och min bättre hälft en rask kvällspromenad för en stund sedan. Det är magiskt vilka underverk lite rörelse, frisk luft och gott sällskap kan göra. Plötsligt känns det enklare att fokusera på det positiva och inte låta negativ energi ta för mycket plats i mina tankar!

Dijondoftande kycklinggryta

Detta recept fann jag hos SmalaJessica!

DIJONDOFTANDE KYCKLINGGRYTA
(4 portioner)

3 Kycklingfiléer
5 stora Champinjoner
10 cm Purjolök
1/2 Paprika
5 dl Grädde
2 msk Dijonsenap
1 tsk Mejram
Salt
Peppar
Smör att steka i

Dela filerna i mindre bitar och stek i smör till de fåt lite färg. Skiva sedan champinjonerna och paprikan och stek tillsammans med kycklingen. Strimla purjolöken tillsätt till kycklingen. Låt brynas några minuter. Tillsätt grädden och dijonsenapen och låt småkoka i 5-10 minuter. Tillsätt sedan mejram, salt och peppar. Låt småkoka ytterligare några minuter, smaka av och tillsätt ev. lite mer senap och kryddor om det önskas!



BETYG: 5/7
Relativt lättlagat & mumsigt!

LCHF-Bröd

Detta är ett recept som tydligen ursprungligen kommer från LCHF-tidningen (som jag förövrigt måste börja prenumerera på), men jag fann det hos Egoinasmamma. Jag tog mig friheten att göra vissa små förändringar i receptet, så som vanligt presenterar jag receptet på det vis jag gjorde men inom parantes skriver jag även ut orginalreceptet så att säga.

LCHF-BRÖD
(Ca. 20 skivor gjort i min bakform)

1/2 msk Fiberhusk
1 dl Vatten
1 1/2 dl Krossade linfrön
2 dl Solroskärnor
1 - 1 1/2 dl Kokosflingor (Orginalreceptet säger hela 2½ dl)
200 g Mandel
4 ägg
3 msk Smör (Orginalreceptet rekommenderar 2 msk kokosfett)
1/2 tsk Salt
1-2 tsk Bakpulver (Fanns ej med i orginalreceptet, jag lade till det själv men vet inte om det gjorde någon nytta)

Sätt ugnen på 160 grader.
Vispa ner fiberhusken i vattnet och låt svälla i cirka fem minuter. Om mandlarna har skal så börja med att lägga dem i kokande vatten för att sedan enkelt kunna skala mandlarna. Finhacka/mixa mandlarna, jag valde att ta några snabba tag med stavmixern. Blanda sedan ihop mandlarna, linfrökross, solroskärnor, kokosflingor, salt och bakpulver. Rör om, rör sedan ner det i skålen med fiberhusken och vattnet. Tillsätt sedan ägg och smör och knåda ihop allting till en "deg". Forma sedan till ett runt bröd och lägg på en plåt alternativt fyll en bakform. Jag valde att smöra en bakform och "bröda" med lite pofiber vilket fungerade utmärkt!
Grädda sedan nederst i ugnen i cirka 60 minuter.


Det går jätte bra att frysa in brödet i skivor, och sedan ta fram och värma en liten stund i micron eller låta det tina i rumstemperatur!



BETYG: 5,5/7
Detta bröd är faktiskt ett sånt bröd som jag har gillat mer och mer för varje skiva jag har ätit. Först var jag inte så imponerad av det, men ju fler gånger jag ätit det desto mer har jag uppskattat det. Det är ett lite grövre lchf-bröd som jag tycker passar utmärkt att äta med bara lite bregott, eller med ost, eller varför inte göra det lite mer matigt och göra en äggmacka? Det fungerar även bra att äta helt utan pålägg faktiskt! Gott till en kopp kaffe till exempel.

Dagens Meny 100522

Även gårdagens matintag känns lite svårt att komma ihåg i detalj.

DAGENS MENY (Lördag 23/5)
Frukost: Äggmjölk med kanelsmak
Lunch: Stor skål LCHF-vaniljyoghurt med linfrökross + kanel, två skivor lchf-bröd med leverpastej, ost, gurka
Mellanmål/Snack: Cashewnötter
Middag: Grillade revben, grillad cabanossykorv, sallad, tomat, gurka, avokado, grillad halloumiost, kryddig beasås
Nattamat: 1 grillat revben, en liten bit korv, lite halloumi (Rester från middagen)
Kvällensdryck: 1 öl, vitt vin, 3 shots

Dagens Meny 100521

Det är så dumt när jag inte tar mig tid till att skriva ner vad jag har ätit under dagen. För att två dagar senare är det verkligen mycket svårare att komma ihåg. I skrivande stund känner jag mig extremt osäker på vad jag egentligen åt i fredags, men jag skall göra ett försök i alla fall..

DAGENS MENY (Fredag 21/5)
Frukost: Äggmjölk med kaffe & kakaosmak
Lunch: Matlåda - Kryddig tomatsoppa + riven parmesanost
Mellanmål: Tre skivor lchf-bröd, en ostskiva, en liten skål turkisk yoghurt + kanel
Middag: Grillad flintastek, sallad, tomat, gurka, rödlök, paprika, fetaost, halloumiost, kryddig beasås
Nattamat: Stekt sidfläsk, ett kokt ägg, kryddig beasås
Kvällens dryck: Vitt vin, sockerfri cider, 1 ½ öl

Tyvärr inga bilder!
Det finns en stor risk för att jag har missat något också..

De senaste dagarna...

Helgen har bestått av festligheter i form av karnevalsfirande. Detta har ledit till dåligt med tid för bloggvärlden och även en del utsvävningar vad gäller vad som har tagit vägen via min mun ner i min mage. Det är mest i form av dryck som det skett avsteg, 2-3 öl, 2 sockerfria cider och 3 shots är vad som har fått göra intåg i min kropp trots dess höga kolhydratinnehåll. Det kan jag tänka mig att leva med, då det lätt kan bli enformigt med bara vin när man har två dagar av festligheter framför sig. Dessutom är det ganska sällan som jag dricker alkohol nuförtiden, så då kan jag stå ut med att detta avsteg skedde. Även maten har drabbats på så sätt att det har blivit mycket snacks och nattamat - dock relativt lchfvänliga snacks och måltider.

Som ni kanske har förstått så har motivationen inte heller varit på topp den senaste tiden. Men även det känns okej, det är ganska naturligt att det går upp och ner ibland, för livet i sig präglas ju av både upp- och nedgångar. Nu känner jag dock att jag börjar få energi nog till att återuppbygga motivationen igen och på så vis även jobba med att bli piggare och gladare igen!

Jag ser ganska tydligt på statistiken att läsarna har blivit färre under dessa dagarna utan uppdatering, men jag hoppas att ni kommer tillbaka! Nu skall jag försöka tänka tillbaka på de två senaste dagarnas matintag och på så sätt försöka få ihop "Dagens Meny" i efterhand. Vi får se hur det går!

Dagens Meny 100520

Jag har inte riktigt haft ork att ta tag i något idag heller. Att jobba och skriva uppsats än en dag var tillräckligt för att jag skulle bli apatiskt trött. Ingen träning och fortsatt onödigt småätande i mängder. Träningen hoppade jag dock inte över för att jag inte inte ville träna, utan för att jag helt enkelt inte hade någon som helst energi över till det. Imorgon blir dock en dag med mindre stress och press, så då skall jag ägna tid åt mig själv och mitt välmående. Och på kvällen skall jag roa mig. Men mer om allt det imorgon, nu får ni en dagens meny innan jag går och lägger mig...

DAGENS MENY (Torsdag 20/5)
Frukost: Äggmjölk
Mellanmål: Några cashewnötter
Lunch: Matlåda - Köttfärssås och stekt vitkål & lök
Mellanmål: Macadamianötter
Middag: Grillade kycklingspett, sallad (grönsallad, tomat, gurka, paprika, avokado, rödlök), grillad halloumiost, vitlökssås, tacosås
Mellanmål: Macadamianötter
Kvällsmål: LCHF-vaniljyoghurt + kanel

Galet många mål, galet mycket onödigt småätande, hela dagen lång!


Viktlogg 100520

Det är märkligt hur fel man kan tro. De veckor jag har trott på ett litet minus, har där istället varit ett litet plus. Nu när jag denna veckan var övertygad om ett plus, vad hände då...?

Veckans vikt: 66,3 kg
Veckans resultat: -0,5 kg
Sammanlagd viktförändring: -3,0 kg

...Jo, då visade vågen ett minus! Men jag klagar inte, verkligen inte.

Ibland behövs det nya tag...

Ytterliggare en sak som har varit katastrof på sistonde är min uppdatering här samt min förmåga att svara på era kommentarer. Det beror mycket på tidsbrist, men har även kommit att bero på totalt trötthet och omotivation till att ta tag i saker, även saker som jag normalt sätt tycker är roliga.

Imorgon skall jag ta nya tag och göra mig själv en tjänst genom att göra sådant jag mår bra av och göra sådant jag brukar tycka är roligt - även om det känns motigt att göra även det just nu. Allt detta får dock ske efter jobb och skola!

Nu säger jag god natt, god natt fina läsare!

Dagens Meny 100519

Det känns som att de senaste dagarna har varit katastrof vad gäller mat och träning. Det gör mig ledsen. Inte för att det förmodligen kommer att leda till ett plus på vågen imorgon, utan för att jag gör såhär mot mig själv - jag vet ju om att jag mår så mycket bättre när jag tränar och håller kosten på rätt nivå. Med en skål turkisk yoghurt framför mig i skrivande stund kan vi även konstatera att mitt allt-eller-inget-tänk lever livet just nu.

Förmiddagen inleddes med att jag kom på att jag hade glömt min lunchlåda hemma. Däremot stod gårdagens burk med (den mindre goda) turkisk yoghurt kvar i skolan kylskåp. Så turkisk yoghurt helt och hållet utan tillbehör fick bli min lunch. När jag sedan kom hem någon timme senare fick det bli ett större mellanmål, eller man kanske skall kalla det en till lunch. Efter detta har matintaget och mina tankar bara fortsatt vara knasiga..

DAGENS MENY (Onsdag 19/5)
Frukost: Äggmjölk med kaffesmak
Lunch: Turkisk yoghurt
Stort mellanmål: Äggröra på två ägg med skinka och lite parmesanost i + en skiva lchf-bröd
Mellanmål: Paranötter (onödigt många!)
Middag: Kryddig tomatsoppa (Recept kommer!) + 2 ostskivor
Kvällsmål: En stor skål LCHF-vaniljyoghurt med kanel


Med tunga steg...

Det finns dagar då ens verklighet inte riktigt är vad man önskar att den vore.
Det finns dagar då allt känns jobbigt och tungt. Alla måsten känns omöjliga att utföra. Det finns ingenting som känns roligt att göra. Vad man än försöker underhålla sig med så finns det en känsla av likgiltighet som ligger och gror i kroppen. Omotivationen rinner till och med över på de som man normalt sätt brinner för.
En känsla av sorg tynger hjärtat och sorgsna tankar sprider sig i hjärnan.

Ibland håller denna känsla i sig i mer än en dag, och anledningarna kan vara både många, få eller helt oförståeliga. Vissa perioder är helt enkelt lite tynger, lite gråare och lite mindre önskvärda än andra.
Vissa perioder, är nu.

Dagens Meny 100518

Mina ögon försöker stänga för dagen hela tiden och nu orkar jag snart inte att hålla emot längre, så här kommer dagens meny som får bli sista inlägget för dagen. Det får helt enkelt bli mer bloggande imorgon istället.

DAGENS MENY (Tisdag 18/5)

Frukost: En tallrik fil med kanel
Mellanmål: Paranötter, mandlar, lite turkisk yoghurt (för att få en praktisk burk i mindre format så köpte jag en annan sort yoghurt än vanligt på väg från jobb till skolan. Nu är det bekräftat en gång för alla att Arlas meze slår "vanlig" med hästlängder!)
Lunch: Matlåda - Lchf-pyttipanna & ett stekt ägg
(En halstablett, har ett jäkla halsont som kommer och går.)
Mellanmål: En skiva lchf-bröd (ligger efter med recept jag vet..), bregott, en ostskiva, turkisk yoghurt + kanel
Middag: Köttfärssås (skall faktiskt lägga upp receptet på den!) och stekt vitkål & lök + lite riven parmesanost



Dagens Meny 100517

Nu är jag tillbaka efter ett och ett halvt dygn av jobb och studier.

Av någon anledning lyckas jag sällan med att göra helt bra val vad gäller maten när jag jobbar. Denna gången var jag ändå väl förberedd med matlådor och mellanmål. Jag har dock kommit fram till att det har olika delförklaringar, men mer om det sen. Nu till gårdagens mat intag...

DAGENS MENY (Måndag 17/5)
Frukost: Äggmjölk med kaffesmak
Lunch: Matlåda - Köttfärssoppa, en ostskiva och en avokado
Middag: Matlåda - Dijonkyckling-gryta (Recept kommer som sagt!) med kokt broccoli
Mellanmål: Fil, kanel + ett äpple
Mellanmål 2: Paranötter, mandlar och en tomat


Beräknas vara borta minst 33 timmar...

Jag kommer att lysa med min frånvaro här ungefär till imorgon kväll.
Jag har nämligen ett hektiskt dygn framför mig, bestående av skola, jobb, sedan skola igen som avslutas med handledning sent på eftermiddagen. Så med andra ord; cirka 33 timmar av skola & jobb i ett sträck. Nu kör vi!

Till dess får ni gärna passa på att skriva små kommentarer, om precis vad ni vill. Tips på god recept? Frågor om lchf? Era bästa feel-good-tips? Berätta att ni vill springa iForm-loppet? (Hehe!) Tips på bra bloggar? Frågor om mig och mina kost- & träningsvanor? Eller bara en liten hälsning? Vad ni vill helt enkelt! Det är alltid trevligt att ha små meddelande att läsa när man kommer hem!

Ha nu en underbar start på veckan!
KRAM på er!

Dagens Meny 100516

Jag dimper ner i sängen helt för plötsligt nuförtiden på kvällarna. Det gör att jag missar "Dagens Meny" ibland. Men men, det går att ta igen såhär i efterhand.

Igår åt vi (äntligen) frukost buffé på hotell, och gud vad jag åt och gud vad gott det var! Det finns ofta massor av lchf-vänlig mat på lite större hotellfrukostar. Jag åt bara lchf-mat, med undantag för en prinskorv och en bit leverpastej som kanske var lite tveksamma, men absolut inte några katastrofer! Mängderna jag åt var väll kanske inte helt i linje med vad jag brukar sträva efter - men det var trots allt min belöning för den klarade utmaningen. (Om ni minns, hehe!). Fick inte med riktigt allt på bild, men jag skall försöka återberätta allt. Det blev som en trerätters frukost!

DAGENS MENY (Söndag 16/5)
Frukost: Hotellfrukost - Äggröra, bacon, tomat, mögelost, ägghalva med majo & 2 räkor, gurka, paprika, oliver, salami, rökt skinka, parmaskinka, ost, brieost, en prinskorv, leverpastejbit och sist lite naturell yoghurt med linfrö & lite kokos.
Lunch: En stor skål LCHF-vaniljyoghurt med kanel
Mellanmål: En skiva lchf-bröd (recept kommer som sagt) + bregott & en ostskiva
Middag: Lchf-pyttipanna, ett stekt ägg och en gurka


Tonfisklåda

Detta recept fann jag HÄR, men sedan har jag LCHF-anpassat det.
Bland annat har jag bytt ut pulver-hollandaisesås i påse, mot hollandaisesås som är färdig och finns att köpa på burk. Om man väljer en färdig sås på burk så kan man hitta hollandaise med lägre kolhydratinnehåll. Dock är dessa såser ofta rätt tjocka och dessutom lite dyrare. Så jag gjorde som så att jag köpte en burk på ca. 250 gram, och spädde ut den med lite grädde och lite vatten - då uppnådde jag rätt mängd sås och även rätt konsistens. Har man tid och ork att göra egen hollandaise så är det såklart det allra bästa!

TONFISKLÅDA
(Ca. 4 portioner)

800 gram Rättika
2 burkar Tonfisk
1 burk (Ca. 250 gram) Holladaisesås
2 dl Vatten och/eller Grädde
Ca. 15-20 gram Frusen Dill (Färsk är särket ännu godare)
2 dl Riven ost
Citronpeppar
Salt
Peppar

Sätt igång ugnen på 225 grader.
Skala och skiva rättikan i ca 0,5-1 cm tjocka skivor. Låt de sedan koka i lättsaltat vatten i cirka 15-20 minuter. Skölj sedan av rättikan noggrant  i kallt vatten. Smöra en ungssäker form och fördela hälften av rättikan i denna. Fördela sedan tonfisken över rättikan. Krydda med salt, peppar & citronpeppar, strö över dillen.
Bland hollandaisesåsen med ca. 1 dl vatten och 1 dl grädde (alternativt bara grädde/bara vatten).
Häll hälften av såsen över ingredienserna i formen. Lägg över resten av rättikan och häll sedan över resten av såsen och toppa med den rivna osten.
Grädda i ugnen i cirka 25-30 minuter.




BETYG: 5,5/7
Mycket gott!

Blomkålsbiffar

BLOMKÅLSBIFFAR
(4 portioner)

Ett litet-mellanstort Blomkålshuvud
1 Ägg
Ca. 1 msk Fiberhusk
½-1 lök
Soja
Salt
Vitpeppar

Dela vitkålen i mindre buketter, koka den i lättsaltat vatten till den är mjuk (inte för mjuk).
Tag av kastrullen från plattan, mixa blomkålen med t.ex. en stavmixer till den blir en relativt slät röra.
Hacka löken i bitar, fräs den på medelhög värme i smör och lite soja, salt och peppar. Se till att den får bli riktigt mjuk.
Rör ner ner ägg, fiberhusk och lök i blomkålen. Låt sedan stå i cirka 10 minuter så att fiberhusken får svälla lite. Smaka av med salt och vitpeppar. Forma sedan till biffar och stek dessa på medelhög värme. De behöver cirka 10 minuters stektid på varje sida.

Enligt min smak så blev dessa biffar ganska så intetsägande. De var inte äckliga på något sätt, men de smakade heller inte så mycket. Jag tror dock att de kan bli godare om man smaksätter dom. Förslagsvis med t.ex. ost eller persilja. Så prova gärna det! (Och berätta gärna hur det blev i så fall)


BETYG: 4/7

Just nu...


Just nu; Trevlig läsning, inspiration & gott vatten!
Avslappnande.

Sunday, beautiful sunday...

Nu bär det av mot Grand för en härlig frukostbuffé och därefter väntar bad, bastu och sol på det lokala badet. Till dess att jag är tillbaka så hoppas jag på att det är någon som vill och vågar nappa på min idé att springa iForm-loppet i Malmö med mig! Läs mer om det HÄR, så hörs vi snart kära läsare. Ha en skön söndagsförmiddag!


Dagens Meny 100515

Jag hann visst bli lite trött framför tvn igår. Gårdagens meny kommer här...

DAGENS MENY (Lördag 15/5)
Frukost: LCHF-vaniljyoghurt med linfrökross & kanel
Lunch: Varma mackor (På ett nytt LCHF-bröd, Recept kommer!) med brieost, salami, skinka, ost, tomat, lite krossade tomater, oregano
Mellanmål: En varmmacka (rester från lunchen)
Middag: Dijonkyckling-gryta (Recept kommer!) med kokt broccoli
Kvällssnack: Mandlar


En helg av njutning...

Jag har nyligen pysslat om mig själv med ett långt och skönt bad, hårinpackning, ansiktsmask och hudlotion med favoritdoft, med mera. Efter det hoppade jag direkt ner i myskläder. Nu sitter jag här och känner mig allmänt fräsch och bara njuter av tillvaron. Planerna för kvällen är i princip obefintliga, vilket känns fantastiskt skönt. Ibland är det skönt att inte behöva förhålla sig till några tider eller aktiviteter. Jag skulle gissa på att kvällen kommer att innehålla en god middag och en bra film.

Imorgon skall jag och min älskade äta frukostbuffé på Grand Hotell och efter det skall vi bege oss till badet. En härlig förmiddag med simning, bad, bastu och lite solning är det tänkt. Det blir lite som att åka på mini-spa! Jag älskar denna typen av vardags(helg)lyx.

Vad skall du ägna dig åt denna helg?

Recept kesoplättar uppdaterat!

Jag har nu uppdaterat receptet kesoplättar med ett nytt alternativ på hur man kan tillaga dem!
Jag personligen tycker att det nya alternativet är godare.


Klicka på länken till receptet för att få reda på hur dessa har tillagats!

Spring iForm-loppet med mig!

När jag för någon helg sedan kunde kryssa av "Att springa ett löparlopp" på att-göra-innan-jag-dör-listan (nej, jag har ingen sån), så fick jag blodad tand. Jag vill springa fler lopp!

Jag låg och läste min iForm-tidning igårkväll och jag kunde då inte undgå att se deras två sidiga reklamuppslag om iForm-loppet för kvinnor. iForm-loppet var en ny upptäckt för mig, men det tog mig inte mer än tre minuter innan jag hade bestämt mig för att springa det.

Loppet går av stapeln i tre städer; Stockholm, Malmö och Göteborg.
För skåningar som mig är det Malmö som är aktuellt och där arrangeras loppet den 31 Augusti. Det var just det som fick mig att falla, att det är ett sensommarlopp. Då hinner jag förbättra min kondition och löparförmåga under sommaren så att jag kan sätta nya härliga mål. Dessutom tvingas jag gå och längta lite, vilket i slutändan kommer göra det extra roligt.

Förutom de 10, alternativt 5, kilometerna så ingår det även en härlig goodie-tränings-bag med bland annat fina löparkläder och lite annat smått och gott. Målområdet kommer att vara fyllt med små bodar där det kommer att säljas, tävlas och bjudas. Anmäler man sig i lag om fyra stycken så bjuds det även på en picknickpåse att avnjuta efter målgång. Hur mysigt är inte hela den grejen? Jag gillar när ett lopp även blir en mysig tillställning där det uppstår glädje, välvilja och sammanhållning.

Jag kommer utan tvekan att springa iForm-loppet i Malmö.
Är det någon av er kära läsare som vill dela denna upplevelse med mig?




En trött dag.

Uppdateringen här idag har väll inte varit riktigt som jag vill att den skall vara. Det finns så många tankar jag har som jag vill skriva ner här, men tiden blir alltid knapp. Det går relativt snabbt och enkelt att slänga in ett recept eller en dagens meny, därför brukar det alltid kunna komma upp även när jag har ont om tid. Vissa inlägg vill jag dock lägga mer på tid på. Inlägg som är av den mer filosofiska och djupa typen, de vill jag gärna publicera välformulerade och jag är mån om att mina tankar framställs på rätt sätt. Tyvärr innebär det också att de är mer sällsynta och att jag har en lång lista med tankar som jag, någon gång, skall ta mig tid att få ner i skrift här.

Idag har jag haft fullt upp med uppsatsskrivande större delen av dagen. Övriga dagen har ägnats åt att halvligga i soffan och kolla tv, frysa och vara trött. Jag har känt mig halvkrasslig hela kvällen och jag är väldigt rädd för att en förkyldning snart står och knackar på dörren. Har inte tid, kan inte, vill inte, det får inte! I hopp om att vara utvilad och kry imorgon skall jag nu bädda ner mig i sängen. Tills vi hörs igen så får ni gärna hålla alla era tummar för att jag slipper att bli sjuk!

God natt!

Dagens Meny 100514

DAGENS MENY (Fredag 14/5)
Frukost: Äggmjölk med kaffesmak
Lunch: Matlåda - Tonfisklåda + lite finhackad gurka
Mellanmål: Pones med brieost &: cocktailtomater
Middag: Hamburgaretallrik: Hemmagjord burgare, sallad, tomat, gurka, lök, hamburgerdressing, ost, ett stekt ägg + Några paprikaskivor och vitlökssås (såsen var rester från i förrgår, perfekt att dippa paprika i!)
Kvällssnack: Mandlar & Macadamianötter


Vilket är ditt favoritrecept?

Idag är dagen bara klämd och inte röd, vilket innebär att biblioteket mitt har öppet igen.
Så nu bär det av ditåt för ytterliggare några timmars uppsatsskrivande.
När jag kommer hem igen skall jag svara på era kommentarer och uppdatera mer här.
Men till dess, så tycker jag att ni kan berätta vilket som är ert absoluta favorit LCHF-recept!
Svårt att välja? Nämn flera vettja!

Dagens Meny 100513

DAGENS MENY (Torsdag 13/5)
Frukost: LCHF-vaniljyoghurt med linfrökross & kanel
Lunch: Matlåda - Köttfärssoppa + 2 ostskivor
Mellanmål: Ett stekt ägg
Middag: Tonfisklåda (Recept kommer!) & finhackad gurka
Kvällsfika: Några mandlar


TACK & GLÄDJE!

Tack för era fina och peppande kommentarer angående dagens vägning!
Ni är så smarta mina kära läsare. Det är klart att det är som ni säger: Det viktiga är att jag mår bra!
Och vet ni vad?
Jag mår förbaskat himla bra.

Innerst inne så berör mig vikten inte mig så mycket, men det är precis som att jag glömmer bort det ibland. Eller rättarsagt, jag blir frustrerad när inget händer av ren principsak. Det är precis som att det är så invant att reagera med besvikelse och frustration, så att jag tillslut gör det automatiskt när det går för trögt. Men egentligen har jag faktiskt inte särskilt mycket att vara verken besviken på eller frustrerad över. Jag äter god mat som jag är övertygad om är bra för min kropp. Jag tränar mer än någonsin och jag bara älskar det. Det välbefinnandet som träningen ger mig, det är en speciell typ av välbefinnande, en sådan typ som enbart går att få av just träning. Inget annat kan ersätta det.

Nu skall jag göra ett litet glädjeskutt för mig själv, sedan så skall jag återgå till mitt uppsatsskrivande.
När man skriver c-uppsats finns det (tydligen) ingen tid för vila och ro, oavsett om kalendern visar röd eller svart dag. Hej och hå, skriva på!

Briedoftande grönsakspaket

Det recept går såklart att variera utefter vad man gillar för grönsaker, men jag återger receptet med de ingredienser jag använde.

BRIEDOFTANDE GRÖNSAKSPAKET
(2 portioner)

6 Färska champinjoner
½ Lök
½ Röd paprika
½ Gul paprika
Några skivor Brieost

Dela grönsakerna i lagom stora bitar och trä på dem på två grillspett. Lägg på dem på grillen och låt de få lite fin färg. Ta sedan av spetten från grillen samt ta av grönsaksbitarna från speten. Ta två bitar aluminiumfolie, lägg  grönsakerna från vardera grillspett på vars en foliebit. Skiva några bitar brie ost och lägg ovan på grönsakerna. Krydda eventuellt med lite salt, peppar, örter eller andra kryddor. Vik ihopa till ett stängt foliepaket och placera det sedan på grillen. Låt det ligga på grillen till dess att alla grönsaker har mjuknat och osten har smält lite.

Gott tillbehör till t.ex. en bit grillat kött!


BETYG: 5/7

Viktlogg 100513

Veckans vikt: 66,8 kg
Veckans resultat: + 0,1 kg
Sammanlagd viktförändring: -2,5 kg

För första gången känner jag mig uppriktigt ledsen över resultatet. Viktminskningen har kommit att betyda mindre och mindre för mig. I början hade jag en önskan om att tappa kilo, inte för fort, men gärna relativt snabbt. På senaste tiden har det känts ganska orelevant. Men när jag idag ställer mig på vågen och än en gång ser + 0,1kg, så inser jag att om det fortsätter såhär så kommer jag att sakta men säkert krypa uppåt i vikt, i stället för att krypa neråt. Det är ju verkligen inte min ambition. Detta är fjärdeveckan i rad som vågen antingen står still eller på ett litet plus. Det känns ganska surt, för det känns då som att jag gör fel. Det värsta är att jag även känner mig som en "dålig förebild" för er. Det är svårt att beskriva hur jag menar, men jag engagerar mig att uppdatera med vad jag äter, recept, min träning och så vidare och ni läsare ger fina kommentarer om att jag är inspirerande. - Men det jag skriver om och tipsar er om - det får mig att sakta men säkert gå upp i vikt!? Jag är övertygad om att jag har läsare som inte strävar efter att gå ned i vikt och min blogg är inte heller till för att tips om hur man går ned i vikt. Min blogg finns till för min skull och för er skull. Den finns till för att vi här skall kunna dela med oss till varandra av recept, tips och råd och inspirera varandra till en god hälsa och ett gott välmående. Jag vet det, innerst inne. Jag vet att mina recept, mitt engagemang och mina texter här har samma värde oavsett vad vågen visar. Ändå känns det inte alltid så.

Förlåt för flummig text, men jag behövde få ur mig lite känslor.
Nu till någon roligare..

Efter många om (läs år) och men har jag äntligen tagit tag i mig själv och köpt ett klassiskt måttband. Så det jag tänker börja med nu det är faktiskt att både mäta och väga mig. Vägning kommer jag att fortsätta med varje vecka men mätningen kommer jag att hålla till varannan vecka. De mått jag kommer att ta är följande; Överarm, bröstkorg, midjemått, höft samt två lårmått. Anledningen till att jag mäter låret på två ställe är att jag upplever att jag har smalnat en del på lårets nedre del, men inte särskilt mycket på lårets övre del. Så jag är helt enkelt nyfiken på att se om det förändras i olika takt. Första måtten är redan tagna, så dem får ni här:

Överarm: 29 cm
Bröstkorgen: 87 cm
Midjemått (Precis under naveln): 82,5 cm
Höft: 92 cm
Lår: 55 cm
Lår längre ner: 52 cm


Dagens Meny 100512

DAGENS MENY (Onsdag 12/5)
Frukost: Äggmjölk med kaffesmak + en ostskiva
Lunch: Matlåda - Blomkålsbiffar (Recept kommer som sagt!) med stekt bacon & lite lök
Mellanmål: Macadamianötter
Middag: Äggwrap med kebabkött, vitlökssås (gjordes idag på hälten turkisk yoghurt hälften creme fraiche, sen vitlök, peppar, salt - blev underbar!), 2 ostskivor, sallad, tomat, gurka, lök
Kvällsmål: En liten skål Turkisk yoghurt + kanel


Macadamianötter

Det ni ser på bilden nedan gott folk, det är utan tvekan guds gåva till mänskligheten skall jag be att få tala om!


Macadamianötter från Nutisal, med ynka 2 gram kolhydrater/100 gram.
Ja, ni läste rätt, T V Å gram!
(Tänk på att kolhydratinnehållet i samma typ av nöt kan skilja sig mellan olika märke, så det är inte säkert att alla macadamianötter har så lågt kolhydratinnehåll som dess. Kolla alltid på näringsinnehållet.)
Jag som är ett väldigt stort fan av cashewnötter skulle vilja påstå att dessa macadamianötter är precis lika goda. När jag smakade den första nöten igår utanför ICA så var det som om hela världen stannade till och sedan kom det ett svagt guldaktigt ljus från himlen och jag tycktes mig höra en änglakör sjunga HALLELUJAH!

Kan ni gissa vad som är mitt framtida lördagsgodis?

Grillmarinad

Jag har alltid tyckt att det är ganska svårt att röra ihop någon riktigt god hemmagjord marinad. De senaste gångerna jag har gjort marinad har jag dock lyckats experimentera mig fram till en marinad som jag faktiskt är nöjd med. Därför tänkte jag dela med mig av receptet till er!

GRILLMARINAD
(Uppskattningsvis till ca. 400-600 gram kött)

½-1 dl Olja
½-1 dl Vatten
2 msk Soja
2 msk Tomatpuré
½-1 msk Vitvinsvinäger
1-2 Vitlöksklyftor
1 tsk Svartpeppar
1-1,5 tsk Paprikapulver
1-1,5 tsk Chilipulver
2-3 tsk Allroundkrydda (Santa Marias)
1-2 tsk American BBQ Spice, Chili & Smokey (Santa Maria)
½-1 tsk Lökpulver
Salt & Vitpeppar efter smak

Rör ihopa alla ingredienserna!
Marinera köttet i god tid! För allra bästa resultat skall det helst ligga och dra i marinad i kylskåpet cirka ett dygn innan. Dock fungerar det att låta det ligga några timmar innan också.


BETYG: 5,5/7
Perfekt till grillning, men fungerar så klart även till annat!

Pofiber

Pofiber är en produkt som fungerar väldigt bra att använda som substitut för mjöl vid bakning. Produkten är, vad jag har förstått, från början framtagen snarare som ett komplement i bakning men för oss lowcarbare fungerar det istället utmärkt att använda helt som substitut för mjöl, skorpmjöl, potatismjöl etc. Pofiber är en produkt som ofta används av glutenallergiker.

Pofiber är förvisso torkade fiber från potatis och innehåller 12 gram kolhydrater/100 gram. Vilket innebär att när jag, när jag var helt och hållet nybörjare inom lågkolhydratkost, aldrig skulle plockat på mig denna produkt om jag bara läste dess innehålls- & energiförteckning. Dock är produkten fri från tillsatser och består av 70 % kostfiber av den typ som förhindrar en hög blodsockerhöjning (Läs mer detaljerat om pofibers innehåll och funktion HÄR). Och nu till en viktig poäng - pofiber väger väldigt, väldigt lite (1 dl väger 17 gram), vilket gör att man kan använda relativt stora mängder vid t.ex. bakning utan att det färdiga bakverket innehåller särskilt mycket kolhydrater. Detta är typiskt en sådan produkt där man måste ta hänsyn till inte bara kolhydratinnehållet per hundra gram, utan även dess vikt och hur mycket man i realiteten faktiskt får i sig.

Pones (ett lchf-bröd) är ett bra exempel på vad man kan åstadkomma med pofiber; ett bröd med väldigt "brödig" konsistens & smak men ändå ett väldigt lågt kolhydrat innehåll.

Pofiber går att köpa i vanliga mataffärer, åtminstonde de lite större och mer välsorterade. Det återfinns ofta antingen bland glutenfriaprodukter eller vid hyllorna med vanliga bakprodukter. En paket innehållande 125 gram kostar 12:90 kronor på ICA om jag inte minns fel.


Uppdateringar i Tips på produkter!

När jag fick en kommentar gällande vad Pofiber är för någonting och vart man kan hitta det, så påmindes jag än en gång om hur många produkter jag har glömt bort att lägga upp under kategorin "Tips på produkter". Därför tänkte jag den kommande tiden ta tag i att slänga in inlägg om olika produkter som jag vill tipsa om. Så bli inte förvånade om det titt som tätt dyker upp inlägg av den typen!

Alpingympa - Ett steg i rätt riktning!

Jag gick som sagt på Alpingympa igår. Det är ett pass som på mitt gym ses lite som ett djävulspass. Fokus ligger på benen och de ganska tunga övningarna utförs i många repetitioner. Dessutom kan det mycket väl komma många övningar i rad som tar på ungefär samma ställe. Med andra ord kan man efter en evighet av smala knäböj varvat med breda knäböj tro att benen skall få vila lite, men nej då är det dags att gå ned och sätta sig i nittio grader och lyfta på båda hälarna, och efter det, varför inte lite utfall för att sen börja om där vi började - med knäböj. Kanske inte exakt i den ordningen, men jag hoppas att ni förstår poängen. För mig, som alltid har upplevt att jag har ganska svaga ben, då det är just denna typ av övningar jag har haft problem med att orka med på de vanliga gympapassen, för mig kan ett sådant pass verka ganska skrämmande. Även de övningarna som inte är benövningar är ganska så markant tyngre än på många andra pass. Men vet ni vad? Trots detta så klarar jag faktiskt mig igenom ett sånt pass! Visst får jag anpassa vissa övningar, för vissa saker är min kropp helt enkelt inte tillräckligt stark för att mäkta med än. Till exempel insåg jag att det för mig inte var rimligt att lägga det ena benet snett ut i vinkel och sedan krångla över det andra på samma sätt för att sätta i händerna, eller helst bara ena handen, och köra någon typ av snea, märkliga en-hands-armhävningar. Jag kan inte ens göra särskilt många armhävningar på tår. Men detta löser jag lätt genom att anpassa det till min egen nivå och köra på med armhävningar på knä i högt tempo och så mycket och tungt jag bara kan! Med sådana små anpassningar och en tillåtelse till mig själv att det är okej att ladda om i 2  sekunder när det blir helt för mycket, samt en jäkla massa kämpande - ja, då kan jag ta mig igenom djävulspasset! Och där nämnde jag just det, det som jag vill komma åt "en jäkla massa kämpande". Det är det som är fördelen med pass som är riktigt tunga - man kämpar automatiskt mycket mer. Det må så vara hänt att jag inte klarar av alla övningarna felfritt, men ändå så kämpar och utför jag i slutändan betydligt mer än vid ett lättare pass. Jag är stensäker på att tyngre pass kommer få mig att mer automatiskt ta ett kliv utanför min comfortzone när jag tränar. Jag är övertygad om att de tuffa passen kommer få mig att utvecklas mycket snabbare vad gäller styrka och skicklighet att utföra olika typer av övningar.

Det må vara tufft, jobbigt och skrämmande! Men om man ändå skall träna, då kan man väll lika bra göra det ordentligt och effektivt?! Jag är riktigt taggad att prova på fler av den sortens pass som anses vara tyngre. Nu jäklar skall där bli fart på min träning. Jag riktigt längtar efter riktigt mycket svett, blodsmak i munnen och en himla massa endorfiner. Jag skall unna min kropp en enorm styrka och underbara möjligheter att utföra saker jag vill kunna klara av!


Dagens Meny 100511

DAGENS MENY (Tisdag 11/5)
Frukost: Äggmjölk med kaffesmak
Lunch: Kasslerstroganoff & Blomkålsris + tomat & gurka
Mellanmål: En pones med bregott + en bit sjömansbiff som var över sedan helgens grillning.
Provsmak: Provsmakade två macadamianötter (Det där skall jag återkomma till imorgon!)
Middag: Köttfärssoppa (slängde i lite röd paprika i soppan idag, det blev gott) + en ost skiva


Friggs Rooibos Blåbärste

Hör och häpna, teet får faktiskt godkänt!
Jag lät det stå och dra i hela tio minuter (de rekomenderade 5-10 minuter) i hopp om att få så mycket smak som möjligt. Först när jag smakade på det så kändes det ungefär som det brukar göra när jag fylld av förväntan drar in doftångerna och sörplar i mig den första klunken av en kopp te, d.v.s. ganska så tråkigt och smaklöst. Jag tog dock en klunk till och fick erkänna för mig själv att det kanske ändå var lite bättre än många andra tesorter. På paketen stod det att det smakade bra med en skvätt mjölk i. Så jag tänkte att kanske är det inte helt fel att ta i bara någon liten droppe grädde, så det gjorde jag. Det blev faktiskt riktigt gott! Jag sörplade glatt i mig resten av teet och njöt faktiskt av smaken. Tummen upp Friggs! Ert Rooibos blåbärste har fått godkänt av en av historiens mest negativa te-kritiker.

Livstecken!

Jag tänkte mest titta in och berätta att jag överlevde alpen! Mer om det tänker jag berätta imorgon.

Just nu står det en kastrull med vatten på spisplattan. Jag är inte direkt någon te-älskare, jag blir jämt lika besviken på att många te smakar förvånansvärt lite jämfört med hur gott de luktar. Dessutom tycker jag att olika teer i slutändan smakar väldigt likt varandra. Dock blev jag lite inspirerad av en kommentar jag fick om te  tidigare idag här i bloggen. När jag gick förbi tehyllan på ICA idag och kände en mängd goda dofter så kunde jag inte låta bli att stanna till och slå en kik. Vårt skåp är redan fyllt med mängder av te, som ingen dricker. Detta beror då på att jag som sagt är ganska besviken på de flesta sorterna. Men skam den som ger sig, tänkte jag när jag var och handlade. Ner i krogen åkte ett paket roobios te med smak av blåbär & vanilj! Nu är frågan om detta te kan överraska och på så vis förändra min inställning till te i allmänhet! Jag återkommer när jag har smakat..


Dum i huvudet eller modig?

Idag skall jag, för första gången, träna ett pass som heter Alpingympa.
I beskrivningen av passet finner man ord som "mycket intensiv", "högt tempo", "tunga övningar", "många upprepningar" och det hela avslutas med "Det är mycket viktigt att du är vältränad när du kommer till alpingympa".

Om beskrivningen skrämmer skiten ur mig? Eh, ja.
Om den ännu mer peppar mig? JA!!!
Om jag platsar på passet? Det återstår att se.

Jag känner lukten av blod, svett och tårar och som en hund skall jag nosa mig fram till jag finner det!

Veckohandling!

Jag pluggar och står i och hjärnan min börjar bli full. Valet att avsluta för dagen finns dock tyvärr inte. Däremot har jag nu en lite längre paus i form av lunch samt planering av veckans matinköp. Det står nämligen storhandling på schemat idag. Jag utgår alltid i från veckomenyn, går igenom dag för dag, måltid för måltid, vad som behövs köpas hem. Sedan lägger jag då till eventuella övriga basvaror som behövs utöver det.

Hur brukar du organisera dina matinköp?

Veckohandling?
Handla varje dag?
Handla när det behövs?

Pajdeg

Här kommer ett sådant grundrecept som är bra att ha med sig när man vill experimenter och testa sig fram till nya rätter, men ändå vill ha någon bra grund att använda sig.
Receptet fann jag hos "Tyckaomlchf" och det jag pratar om är...

PAJDEG
(För ca. 4 portioner, men beroende av vad det används till)

100 gram Smör
2 dl Pofiber
1 dl Mandelmjöl
½ tsk Bakpulver
En nypa salt

Sätt ugnen på 150 grader.
Om du inte har färdigt mandelmjöl, så börjar du med att mixa (skalade) mandlar till mjöl.
Smält smöret.
Rör sedan ihopa alla ingredienserna i en skål. Konsistensen blir snarare smulig än degaktig. Dock går det få den sammanhängande genom att pressa ihopa det med t.ex. händerna eller en sked.

Om du skall använda degen som ett skal i botten, så pressar du ut pajdegen i en ungssäker pajform. Förgrädda den sedan i cirka 10 minuter i ugn, 150 grader. Tag sedan ut pajdegen och fyll den med önskad fyllning, för att sedan grädda ytterligare cirka 20 minuter i 225 grader. (Längd och gradantal kan variera lite beroende på fyllning).

Pajdegen fungerar enligt min smak utmärkt både till matigare pajer samt till efterrättspajer.
Jag har testat att använda denna pajdeg som botten till Tacopaj - Det blev enormt gott!
Jag har även testat att göra jordgubbs/hallonpaj, då smulade jag degen över bären, på toppen. - Det blev inte lika lyckat, pajdegen blev torr och smaklös. Jag vet inte om det beror på att jag satte in den i för höga grader (200-225 grader) och hade den för högt upp i ugnen så att den blev bränd på toppen, eller om det helt enkelt inte fungerar lika bra att lägga denna pajdeg på toppen. Jag skall göra ett nytt försök att göra bärpaj med denna pagdeg, men då lägga den i botten precis som med tacopajen. För i botten gör sig denna pajdeg i alla fall gudomligt bra - det är en sak som är säker!


BETYG: 6/7
(Betyg baserat på resultatet då jag använde den till Tacopajen!)


Dagens Meny 100510

Jag hann dunsa ner i sängen innan jag hann uppdatera Dagens Meny igår.
Jag vet inte riktigt vad som hände med min kropp igår, men hela dagen hade jag ett enormt sug efter att tugga på saker, stoppa saker i munnen - att äta helt enkelt. Mitt på dagen bestämde jag tillslut att ta några mandlar & paranötter för att se om det kunde leda bort tanken. För ibland är det ju så med sug, att det börjar i kroppen, men sedan sätter det sig på hjärnan och vägrar försvinna. Då kan det hjälpa mig om jag bara tar något litet litet, just för att sedan kunna släppa tanken. Under kvällen eskalerade dock både hungerskänslor och sug till något helt omänskligt. Jag var helt knäpp. Dock är jag ganska säker på att det har och göra med att jag tog sista p-pillert på kartan i förr går. Vilket som så resulterade allt detta i ett mellanting - jag lyckades hålla mig ifrån godis, chips och sådana dumheter. Däremot åt jag absolut mer än vad som krävdes för att hålla mig mätt. En ledtråd..yoghurt..i mängder..here it comes..

DAGENS MENY (Tisdag 11/5)
Frukost: Äggmjölk med kaffesmak + några ostskivor
Lunch: Kesoplättar med smak av kanel & kardemumma(Gjorde lite annorlunda än sist, skall uppdatera receptet!) + en liten klick osockrat jordnötssmör + lite osockrad lingonsylt
Mellanmål: Några mandlar & paranötter
Middag: Blomkålsbiffar (Recept kommer!) & Stekfläsk
Kvällsmål: Två LCHF-kokostoppar
Kvällsmål 2: LCHF-vaniljyoghurt i mängder, förmodligen närmare en liter i kvantitet + kanel


ENORMT SUG!

Med LCHF-kost så hålls mitt sötsug bra i schack. Visst kan jag bli sugen på saker och ting och vara medveten om att det hade varit gott med vissa saker. Men det är inget riktigt sug, det är bara en tanke som stannar där. Men just nu har jag ett enormt sötsug, eller inte tvunget sug efter något sött. Utan mer allmänt sug efter något att tugga på! Sött, salt, vad som helst. Det har varit såhär hela dagen, men just nu eskalerar det mer och mer. Ett försök att döva det med två lchf-kokstoppar är gjort. Det gick sådär, eller det gick inte alls rättarsagt. GODE GUD HJÄLP MIG!!!


Snabbglass á la lchf

De gånger jag har gjort detta så har jag på eget initiativ höftat ganska så rejält vad gäller mängd av de olika ingredienserna. Jag har varierat från att ha bara grädde, till att blanda ut med turkisk yoghurt. Jag har även varierat mellan att lägga i bären hela med att mixa in bären i smeten. Inte en enda gång har jag blivit besviken, så det fungerar alldeles utmärkt att testa sig fram. För att ge er läsare något mer konkret att gå på så har jag dock valt att publicera de proportioner som DENNA bloggare har skrivit ned.

SNABBGLASS Á LA LCHF
(Antal portioner helt beroende på hur mycket man vill mumsa i sig!)

2 dl Vispgrädde
1 tsk Äkta vaniljpulver
1 dl Turkisk yoghurt
1 dl Bär (T.ex. hallon, jordbubbar) (Jag tror jag brukar ta något mindre, jag brukar bara slänga i några enstaka bär)

Vispa upp grädden med vaniljpulvret. Blanda sedan i yoghurten och bären, rör runt ordentligt. Om du vill kan du kör en stund med stavmixern för att få bärsmak på hela alltet. Alternativet är att låta bären ligga hela i.

Ställ sedan in det hela i frysen i cirka en kvart. Ta ut och rör om för att sedan låta det stå i frysen i ytterliggare cirka 20 minuter.

Tips för den otålige! Om man vill ha ännu mer "snabblagad" glass så kan man minska mängden grädde/yoghurt och öka mängden frusna bär. Mixar du en lite större mängd frusna bär med övriga ingredienser så blir det nämligen lite frusen och glassliknande konsistens direkt.



BETYG: 5/7
Bilder från olika tillfällen, med olika proportioner!

Veckomeny v.19

VECKOMENY v.19

MÅNDAG
Frukost:
Äggmjölk
Lunch:
Kesoplättar
Middag:
Blomkålsbiffar & Stekfläsk

 

TISDAG
Frukost:
Äggmjölk
Lunch:
Tacopaj ELLER Kasslerstroganoff & Blomkålsris
Middag:
Köttfärssoppa

 

ONSDAG
Frukost:
Äggmjölk
Lunch:
Blomkålsbiffar & Stekfläsk
Middag:
Wrap med kebabkött, vitlökssås & grönsaker

 

TORSDAG
Frukost:
LCHF-vaniljyoghurt & linfrökross
Lunch:
Köttfärssoppa
Middag:
Tonfisklåda

 

FREDAG
Frukost:
Äggmjölk
Lunch:
Tonfisklåda
Middag:
Hamburgare

 

LÖRDAG
Frukost:
LCHF-vaniljyoghurt & linfrökross
Lunch:
Varma mackor (På pones!)
Middag:
Kyckling- & Dijongryta med broccoli

 

SÖNDAG
Frukost:
Hotellfrukost (Ja, denna gången SKA det bli av! Det har inte blivit det hittills.)
Lunch:
Kyckling- & Dijongryta med broccoli
Middag:
Pyttipanna


Kasslerstroganoff

Detta recept hittade jag hos Fröken Viktig, så vi tackar henne för detta! Jag har gjort några ytterst små förändringar, men jag redovisar orginalreceptet inom parantes.

KASSLERSTROGANOFF
(Ca. 3-4 portioner)

Ca. 400-500 gram kassler
1 Gul lök (Rödlök i originalreceptet)
Ca. 150 gram Färska Champinjoner (1 burk konserverade i orginalreceptet)
2-2,5 dl Grädde
Ca. 1 msk Kalvfond
Soja
Svartpeppar

Skär upp löken, kasslern och champinjoner i bitar med önskad storlek. Bryn det sedan i en stekpanna med smör. När allting är varmt och har börjat få lite färg skall du tillsätta grädden. Smaksätt sedan med kalvfond, soja & svartpeppar. Låt puttra en stund, smaka av! (OBS! Salt behövs ej. Kasslern, sojan & fonden ger tillräckligt med salt smak.)


Servera gärna med Blomkålsris! Det förhöjer rätten.

BETYG: 6/7
Ja, det fick bannemig bli ett sånt högt betyg! För jag gillade rätten mer och mer för varje tugga, det blev en jätte god smak på såsen.


Recept uppdaterat!

Recept "Wrap med fyllning" är nu uppdaterat med en ny fyllning!
Lax & Krämig pepparrot, hur låter det?


Nu startar vi en underbar vecka!

God morgon sunshines!

Dagen i ära klev jag upp 05:45 och satte mig här vid min kära dator för lite lugn-&-ro-tid.
Idag och imorgon bjuder på cirkus 16 timmars inläsning av tidigare forskning, till c-uppsatsen. För att komma igång tänkte jag ta en kortare stunds lästid redan nu innan det är dags att väcka sambon och äta frukost. Efter frukosten blir det full pluggfart framåt. I pauserna tänkte jag försöka passa på att slänga in recept och lite annat smått och gott här. Vet ni vad? För en gångsskull har jag faktiskt veckomenyn (nästan) färdig redan såhär på måndagmorgon. Applåder, applåder. Så den kommer absolut att komma upp senare.

Nu till det viktiga; Jag tycks mig skymta en sol som tittar fram utanför fönstret. Det hade varit så underbart om det blev soligt idag! Det behöver inte tvunget bli sommarvärme, men bara lite solsken, det gör så gott för själen.

Nu skall jag och min kaffekopp fokusera på en avhandling här i korta 20 minuter. Sen väntar äggmjölk!

Hur kör du igång denna vecka?

Dagens Meny 100509

Dagens meny kommer tidigt idag. Idag har jag mixtrat och haft mig en hel del vad gäller matlagningen. Ganska nöjd med en del, men inte riktigt nöjd med allt. Några recept blir det inte idag då mina ögon är för trötta på för det. Men vad det är jag har mixtrat med, det skall ni få veta åtminstone.

DAGENS MENY (Söndag 9/5)
Frukost: Äggröra (med lite philadelphiaost i), kasslertärningar
Lunch: Matlåda - Tacopaj, sallad, tomat, gurka + en klick creme fraiche
Mellanmål: En liten skål turkisk yoghurt, linfrökross & kanel + en ostbit
Middag: Grillad & marinerad sjömansbiff, grönsakspaket med brieost, guacamole (Recept på marinad, grönsakspaket & guacamole kommer!)
Efterrätt: Jordgubbs-/Hallonpaj & en klick grädde vispad med vaniljpulver. (Recept på pajen kommer, även om den inte är perfekt än!)



Underbara söndag!

Trots den totala utmaning som jag drabbades av igårkväll så krävdes det inte någon extra lång sömn för att jag skulle vara back on track igen. Klockan 06:00 imorse var jag upp och hoppade, pigg som en lärka (nåja, en stund efter uppstigning i alla fall).

Dagen idag har hittills varit en sådan där bra söndag, då man är effektiv men tar det lungt ändå om ni förstår vad jag menar? Känslan av att det är söndag, en ledig dag, i sig gör att jag känner ett lugn och välbehag. Det finns inga absoluta måsten och det är då jag tycker det är som enklast att ta tag i just - de saker som tillslut är typiska måsten, t.ex. tvätt, städning och så vidare. Så länge jag är ledig och inte har någon stress hängande över mig så kan jag faktiskt tycka att det är avslappnande att t.ex. tvätta och fixa och dona. Förmiddagen idag har ägnats åt just tvättning, och lite inhängning och sortering av kläder i allmänhet. Det var någon annan som hoppade över sin tvättid, så då var jag snabb att norpa åt mig den.

Jag skall alldeles strax fixa lite mer här hemma, sedan väntar faktiskt lite träning. Som ni kanske märker så är jag märkligt nog helt fylld med energi idag, trots gårdagens lopp och trötthet. Men jag bara tackar och tar emot. Det är såklart bra att låta kroppen vila ibland också. Det kan absolut vara så att man behöver en dags vila efter ett längre lopp. Men jag tror inte att man vid varje tillfälle efter att ha utfört en viss träning som anses extra jobbig, per automatik behöver ha en vilodag dagen efter. Jag tror att det handlar om att lyssna på sin kropp. Vissa gånger kan man känna sig utsliten trots att man inte har tränat så hårt dagarna innan, men då kanske kroppen behöver vila ändå. Andra gånger kan man träna hårdare än hårdast, men ändå ha mer att ge dagen efter och då tror jag inte att man måste stoppa sig ifrån att träna om kroppen skriker efter att få röra på sig.

Vad dagen har att ge i övrigt, det återstår att se.
Grillning skall det bli i alla fall, det är en ska som är säker!
Hur ser din söndag ut idag?


Förslag på förbättring av bloggen!

Det finns så mycket jag vill göra i denna blogg. Så mycket jag vill hinna lägga upp, så mycket jag har funderat på, så många små idéer jag har - men bara en bråkdel av allt hinns med.

Till exempel vet jag om att det finns mängder av produkter som jag har lovat att lägga upp under kategorin "Tips på produkter", och ännu fler produkter som jag inte har utlovat men som jag skulle vilja lägga upp där ändå.

En annan sak jag har tänkt på det är att jag skulle vilja uppdatera mina recept. Till exempel sådana recept där man kan variera fyllning/smaksättning eller dylikt, där funderar jag på om jag skall uppdatera det ursprungliga inlägget när jag testar en ny fyllning/smaksättning. De receptinläggen kommer förvisso att bli ganska långa, men om man kommer hit som ny läsare (eller gammal också för den delen) och vill leta upp tips på vad man kan äta, så tänker jag att det borde vara mest överskådligt om variation på samma recept ligger i ett och samma inlägg så att säga. En nackdel när man uppdaterar gamla inlägg är såklart att uppdateringen inte kommer att hamna överst i bloggen och det blir svårt att veta att där finns en uppdatering på receptet. Det kan jag dock lätt lösa genom att även publicera ett inlägg där det står "Nu har det och det receptet uppdaterats", varje gång jag uppdaterar ett recept. Ett bra exempel på vad jag menar här är receptet på Wraps till exempel, det går att fylla sin wrap med oändligt med olika saker. Just nu ligger wrap-receptet tillsammans med en specifik fyllning och jag drar mig därför för att lägga upp nya fyllningar jag kommer på just för att det känns rörigt att ha tio olika wrap-recept. Det resulterar i att jag istället bara beskriver fyllningen lite snabbt och slarvigt under "Dagens Meny" och plötsligt försvinner receptet på fyllningen i en mängd av dagens meny-inlägg, istället för att ligga i receptbanken där man faktiskt tittar när man letar efter recept.

Det finns även de recepten som jag kanske inte lyckas helt med första gången och därför ger receptet ett relativt lågt betyg. Men sedan när jag testar receptet på nytt så kanske jag gör någon liten förändring eller helt enkelt bara lyckas bättre och vips så är det ett recept jag tycker är supergott - men ändå står det ett lågt betyg i receptbanken. Vore det inte bättre om jag uppdaterade betyget då?

Äggmjölken är ett utmärkt exempel! Första gången jag testade den så tror jag att jag smaksatte med vanilj och kanel, och jag blev inte imponerad alls så jag skrev någon halvnegativ kommentar och satte ett ganska lågt betyg på receptet. Några dagar senare hoppade jag dock tillbaka upp på (äggmjölks)hästen igen och gav mig sjutton på att våga prova någon mer smaksättning. Några teskedar kaffe senare så var jag frälst. Äggmjölk var min nya passion. Men vad står där i receptet? Jo, en tråkig kommentar och ett lågt betyg.

Så vore inte det optimala att göra på följande sätt:
♥ Uppdatera recepten efterhand om jag kommer på små förändringar som gör dem bättre. Samt redigera betyget därefter.
♥ Lägga till exempel på variation av fyllning/smaksättning i det ursprungliga receptet.
♥ Betygsätta varje variation på fyllning/smaksättning var för sig.
♥ Alltid skriva ett nytt inlägg och informera om när jag uppdaterar något recept.

Nå vad säger ni kära läsare, låter det vettigt?
Om ni tycker det så kommer jag nog börjar göra små uppdateringar av gamla recept redan idag!

Dagens Meny 100508

Det är lördagkväll och klockan är 21:36 och ändå har jag redan gått och lagt mig, ja, i alla fall den mentala delen av mig. Inom kort kommer jag även att gå och lägga mig rent fysiskt. Loppet tog nog mer på krafterna än vad jag trodde, för jag är helt färdig. Har till och med känt mig lite febrig och illamående tidigare ikväll. Det är väll dock så kroppen kan reagera efter att ha pressat sig till det yttersta. Så nu blir det dagens meny, sedan sängen.

DAGENS MENY (Lördag 8/5)
Frukost: Äggmjölk med kaffesmak
Lunch: Matlåda - Kasslerstroganoff (Recept kommer som sagt) & Blomkålsris + lite tomat & gurka
Mellanmål: Pones, bregott, kokt medwurst, gurka + några ostrullar
Mellanmål nummer 2: Ett halvt äpple
Middag: Tacopaj (Testade att göra en annan pajbotten denna gången dock, och ni skall få receptet på den! You will like it.) + en klick creme fraiche & sallad, tomat, gurka


YES!!!!!!!!!

Är det jag som ser i syne eller står där faktiskt 1:00:39?
Sprang jag verkligen en mil på 60 minuter och 39 sekunder?!
Om det inte är något fel på min klocka så gjorde jag bannemig det.
Jag har sagt det förr, och jag säger det igen: Man klarar av så himla mycket mer än vad man tror. Nu är jag själv ett levande bevis på det.

Jag är grymt nöjd!!!


Jag har precis hämtat ut mitt startkuvert...

Nu är jag rustad inför dagens lopp!


Lundaloppet!

Idag är det den där dagen, dagen med stort D.
Det är idag som Lundaloppet går av stapeln!
Lundaloppet är faktiskt ett lopp som passar de alldra flesta; stora som små, tjejer som killar, proffs som nybörjare och så vidare. Loppet innefattar nämligen både ett barnlopp, ett 5-kilometerslopp, ett 10-kilometerslopp och speciell starttid finns för de som vill promenera istället för att jogga.

Själv kommer jag att kasta mig rakt ut i 10-kilometersloppet med ett hopp om att ta mig runt på under 70 minuter. Klarar jag det på 65 minuter så kommer ni förmodligen att höra om mig på tv ikväll. Så här kommer inslaget att låta: Ung tjej blev tokgalen efter dagens lopp i Lund. Fick föras till psykakut på Lunds universitetssjukhus för att där inta lugnande och få kontroll över sig själv igen. Med andra ord, jag kommer att bli väldigt glad om jag klarar det på 65 minuter.


Är det någon mer än jag som skall springa Lundaloppet idag?

Dagens Meny 100507

Stressigt, stressigt..jag tycker att det är det helt för ofta nuförtiden.
Just nu är det duschning och sängen som jag skall stressa iväg till.
Men först dagens matintag såklart, det kan inte hoppas över.

DAGENS MENY (Fredag 7/5)
Frukost: Äggmjölk med kaffesmak
Lunch: Matlåda - Äggwrap med rökt lax, avocado och pepparrotsphiladelphia (Recept kommer!)
Mellanmål: En ostbit
Middag: Kassler stroganoff (Recept kommer!) & Blomkålsris
Efterrätt: Snabbglass á la LCHF (Har nog inte lagt upp detta enkla recept, så det skall såklart göras!)


Dagens Meny 100506

DAGENS MENY (Torsdag 6/5)
Frukost: En stor skål LCHF-vaniljyoghurt med linfrökross & kanel
Lunch: Matlåda - Clubkyckling-tallrik
Mellanmål: Ett fåtal mandlar & någon paranöt
Middag: Äggwrap med rökt lax, avocado och pepparrotsphiladelphia (Kan lägga upp det som ett recept!)
Kvällsmål: En mindre sats äggmjölk med svag smak av vanilj & hallon



Tack!

Tack för att ni har varit söta och tagit er tid att ge mig feedback!
Eftersom att jag fortfarande sitter med huvudet nedtryckt i litteratur till uppsatsen, så hinner jag inte riktigt besvara era kommentarer just nu. Jag skall göra ett sista pluggryck nu och sedan är det hög tid att sova efter det, så jag får helt enkelt ägna er & bloggen mer tid imorgon istället.

Till dess så skall jag ger er ett citat att fundera på, ett citat som faller mig i smaken..

"Det gäller att se det sociala i det individuella och det allmänna i det enskilda."
/Zygmunt Bauman

Ge mig feedback!

Jag har en fråga till er läsare som jag tänkte att ni kunde besvara under tiden som jag ägnar mig åt uppsatsarbete. Frågan grundar sig i att jag är nyfiken på vad ni läsare tycker och att jag gärna vill kunna göra denna bloggen så bra som möjligt både för er och för mig själv!

Vilka inslag gillar du bäst i min blogg?
Vad vill du läsa mer om och vad vill du läsa mindre om?


(Exempelvis, kommer du hit för att läsa mina recept, mina inlägg om träning, mitt matintag, eller mina allmäna reflektioner om välmående eller flera saker eller något helt annat etc. etc.)


Dagens Meny 100505

Men herregud, jag hade ju glömt bort att uppdatera dagens meny igår! Vad paff jag blev när jag upptäckte det.

DAGENS MENY (Onsdag 5/5)
Frukost: En stor skål LCHF-vaniljyoghurt med linfrökross & kanel
Lunch: Matlåda - Cabanossykorv & Paprika med fräsch fyllning
Mellanmål: En pones med smör & ost
Middag: Clubkyckling-tallrik (kycklingfilé i bitar stekt tillsammans med baconet, istället för kycklingklubba som i receptet)


Viktlogg 100506

Äntligen en riktigt tidigt morgon! Jag har dock inte bestämt än om den skall ägnas åt powerwalk eller plugg.
Jag kan tyvärr inte säga lika mycket äntligen om veckans viktresultat.
Hej och hå vad långsamt det kan gå, jag tror jag står och trampar på någon platå! (Ja, det rimmade!)

Veckans vikt: 66,7 kg
Veckans resultat: + 0,1 kg
Sammanlagd viktförändring: -2,6 kg

Idag känner jag mig lite besviken. +0,1 kg är såklart inte hela världen egentligen, men inte då vill jag stå mer eller mindre still hela tiden, jag vill ju ta mig sakta men säkert neråt. Jag känner absolut ingen stress över vikten, men något får där gärna hända! Speciellt en vecka som denna då det känns som att jag skött maten ganska bra, och nu de senaste dagarna även börjat ha portionsstorlekar ordentligt i åtanke. Men som sagt så känns det som att jag är uppe på någon platå, som man så fint brukar kalla det. Om den är psykisk eller fysisk är en annan fråga. Om det verkligen är så, det vet jag inte heller. Kanske är det så att jag får röra om i grytan lite. Jobbet med portionsstorlekar och hungerkänslor fortsätter såklart. Vad skall jag mer göra för att få igång kroppen? Kanske borde jag börja fundera på mängden mejeriprodukter igen. Jag vet inte, det tåls kanske att tänka på.

Ni är mer än välkomna att komma med tips!

Prioriteringar

Träningen idag blev faktiskt inställd. Ofta så prioriterar jag träningen väldigt högt. Har jag bestämt att jag skall träna och att jag skall göra det en viss tid eller liknande, då anpassar jag andra saker efter det. Jag gör sällan tvärtom - d.v.s. rubbar på träningsplanerna för att prioritera annat. Detta beror såklart på att träningen är viktig för mig, på många sätt och vis. Idag insåg jag dock att ibland, när det verkligen behövs, så får man faktiskt omvärdera sina prioriteringar tillfälligt. Jag insåg att jag var tvungen att sitta och läsa in mig på teori inför c-uppsatsen, i cirka två timmar nu på kvällskvisten. Att förlägga dessa två timmarna ungefär vid klockan 22 till midnatt, det känns verken sunt eller realistiskt när jag skall gå upp tidigt imorgon för att jobba med just uppsatsen i åtta timmar. Att jag dessutom var extremt trött och hungrig lagom till att det började bli tid att bege sig mot gymmet, gjorde inte valet svårare. Idag passade det helt enkelt inte så bra med träning. Imorgon passar det desto bättre hoppas jag! Eller det skall jag se till att det gör rättarsagt (back to vanliga prioriteringar så att säga, haha!).

Tänkte göra ett helhjärtat försök att komma upp riktigt tidigt imorgon för att ta en morgon-powerwalk före frukost. Sedan någon gång under eftermiddagen så skall jag antingen prova på att köra lite backintervaller någonstans i det fria där jag hittar en backe som känns lämplig, alternativt köra en vanlig joggingrunda, eller kombinera jogging med någon mer träning på träningscentrat. Jag vet inte vilket det blir än, jag vet bara att jag är hungrig på träning nu!

Nu skall jag borsta mina bissar för att sedan landa på kudden! Skall vi låta klockan ringa 05.30 imorgon? Oh, yes, det skall vi!

Paprika med fräsch fyllning

Fylld paprika går att variera i en oändlighet. Beroende på fyllning och kvantitet och så vidare, så går det bra att använda både som förrätt, huvudrätt eller som ett tillbehör till något annat. Färsfylld paprik är en klassiker som jag tror de flesta känner till. Här tänkte jag ge ett exempel på en fylld paprika som passade utmärkt som tillbehör till t.ex. en kryddig korv.

Receptet är snabbt improviserat på egen hand lite efter vad som fanns hemma, så utvecklingspotentialen är stor! Jag har bara inte hunnit prova mig fram mer än såhär...

PAPRIKA MED FRÄSCH FYLLNING
(2 portioner, om det äts som tillbehör till något annat)

1 Paprika
Ca. 70-100 gram Philadelphiaost
½-1 dl Krossade tomater
Ca. 1 fjärdedels Gul lök
Peppar
Salt
Ev. Oregano, Chili eller annan krydda

Sätt igång ugnen på 225 grader.
Finhacka löken, lägg i en skål. Blanda ner philadelphian och de krossade tomaterna, rör ihop. Krydda med salt och rikligt med peppar. Smaksätt ev. även med chili eller oregano, eller annan önskad krydda.

Dela paprikan på mitten, gröp ur innanmätet och kärnorna samt skär av den gröna skälken på en halvan så att paprikan kan stå upp. Fyll sedan paprika halvorna med röran.
Låt sedan tillagas i ugnen i cirka 20-25 minuter.


Servera som tillbehör till t.ex. kryddig korv, kyckling, en bit kött.

(Jag smaksatte enbart med salt & peppar, och det fungerade bra till min kryddiga korv. Jag tror dock att paprikan som tillbehör i sig kan bli mer smakrik och spännande om man smaksätter med något mer. Oregano eller chili är två av mina idéer som jag kommer att testa i framtiden.)


BETYG: 5/7
(Betyg baserat på att det serveras med något som passar till!)

Veckomeny v.18

VECKOMENY v.18

MÅNDAG
Frukost:
LCHF-vaniljyoghurt & linfrökross
Lunch:
Entrecote, bearnaisesås, sallad (På restaurang!)
Middag:
Hamburgare (utan bröd såklart!)

 

TISDAG
Frukost:
LCHF-vaniljyoghurt & linfrökross
Lunch:
Skinkstek med svål, gräddsås, sparris & tomat med riven parmesanost på gjort i ugn
Middag:
Korv & Fylld paprika

 

ONSDAG
Frukost:
LCHF-vaniljyoghurt & linfrökross
Lunch:
Korv & Fylld paprika
Middag:
Clubkyckling-tallrik

 

TORSDAG
Frukost:
LCHF-vaniljyoghurt & linfrökross
Lunch:
Clubkyckling-tallrik
Middag:
Wrap med lax & pepparrotsphiladelphia

 

FREDAG
Frukost:
Äggmjölk
Lunch:
Wrap med lax & pepparrotsphiladelphia
Middag:
Kasslerröra & Blomkålris

 

LÖRDAG
Frukost:
Äggmjölk
Lunch:
Kasslerröra med blomkålsris
Middag:
Tacopaj

 

SÖNDAG
Frukost:
Hotellfrukost-buffé!
Lunch:
Kesoplättar
Middag:
Grillat kött + tillbehör


Vad tycker du att jag skall äta?

Jag skall strax förbereda kvällens middag, som skall förtäras först efter att jag har varit tränat. Gympastång står på schemat. Jag funderar på om jag även skulle ta och jogga ner till träningen, istället för att gå som jag brukar göra.

Nåja, nu till saken. Ikväll skall jag sätta ihop en veckomeny för resten av veckan, men just nu så har jag väldigt dålig fantasi vad gäller mat och recept. Så nu ber jag er kära läsare om hjälp!

Medan jag är och tränar så kan ni väll komma med förslag på vad jag skall äta de kommande dagarna?

Veckomeny v.17

Okej, som utlovat igår...
Men först den enklaste uppgiften, det vill säga förra veckans veckomeny som kommer över en vecka försent.

VECKOMENY v.17


MÅNDAG
Frukost:
LCHF-vaniljyoghurt med linfrökross & några jordgubbsbitar
Lunch:
Rättikagratäng & Varm tonfisksås
Middag:
Wrap med baconröra

 

TISDAG
Frukost:
Äggmjölk
Lunch:
Wrap med baconröra
Middag:
Taco

 

ONSDAG
Frukost:
Äggmjölk
Lunch:
Makrill i tomatsås, majonäs, grönsaker + LCHF-vaniljyoghurt
Middag:
Keso, grädde & kanel

 

TORSDAG
Frukost:
Äggmjölk
Lunch:
Vit sparrissoppa
Middag:
Stekt bacon, stekt ägg, kall sås

 

FREDAG
Frukost:
LCHF-Vaniljyoghurt med linfrökross
Lunch:
Vit sparrissoppa
Middag:
Flygande Jakob & Tomatsallad

 

LÖRDAG
Frukost:
Äggmjölk
Lunch:
Flygande Jakob
Middag:
Färsbiff, sås & sallad

 

SÖNDAG
Frukost:
En tallrik fil
Lunch:
Pones + pålägg & LCHF-vaniljyoghurt
Middag:
Skinkstek, gräddsås, sparris & tomat


Goddag & Godnatt!

Jag inser själv hur hemskt dålig dagens uppdatering har varit! Det har helt enkelt bara blivit så. Och nu skall jag faktiskt ta en dusch och sedan bädda ner mig i sängen för en god natts sömn. Min förhoppning är att jag skall komma upp riktigt tidigt imorgonbitti om jag ser till att komma i säng i tid ikväll. Som jag har skrivit tidigare så mår jag ju väldigt bra av att komma upp riktigt tidigt, innan resten av landet vaknar och bara ta det lugnt med min kaffekopp och frukost. Njuta av tystnaden, njuta av kravlösheten. Efter att ha läst DETTA inlägg hos Petra så blev jag extra inspirerad att komma i säng i tid för att försäkra mig om den där sköna morgonstunden imorgonbitti!

Jag lovar, både mig själv och er, att jag denna vecka faktiskt skall producera en veckomeny för resten av veckan. Det skall göras i förväg, det skall göras imorgon och det skall även veckohandlas. Så imorgon skall jag publicera både förra veckans veckomeny och veckans veckomeny! Oavsett vad så skall det göras.

Dagens Meny 100504

DAGENS MENY (Tisdag 4/5)
Frukost: En stor skål LCHF-vaniljyoghurt med linfrökross & kanel
Lunch: Matlåda - Skinkstek med svål, gräddsås, sparris & tomat med riven parmesanost på gjort i ugn
Mellanmål: En Pones med skagenröra
Middag: Cabanossykorv & en halv, fylld paprika (Recept kommer!)



Dagens Meny 100503

Som jag skrev tidigare idag så skall jag en tid framöver kämpa extra mycket med att försöka lära känna min kropp och lära mig att lyssna på dess signaler i form av hungers- och mättnadskänslor (Mer om det kan du läsa HÄR!). Idag har det gått väldigt bra tycker jag. Till frukost åt jag det jag hade hällt upp och kände sedan efter för att inse att jag var nöjd. Eftersom att det blev en ovanligt sen lunch och magen kurrade högt vid klockan 12 så blev det ett mellanmål som mättade precis lagom. Lunchen lade jag inte upp själv, men när jag hade en bit kött kvar så kände jag efter och kunde sedan komma fram till att jag faktiskt var nöjd - jag måste inte äta upp allt på tallriken bara för att. Till middag lade jag upp en hamburgare och när jag precis hade ätit klart hade jag den där osäkra känslan i magen, men efter en stunds väntanden så insåg jag än en gång - jag är faktiskt mätt! Min kropp har varit nöjd hela dagen - trots att jag har hoppat över både de där extra ostbitarna eller vad det nu må vara, samt den där andra portionen som jag brukar ta.

För övrigt så hade jag full show med att pilla bort majs från salladen när vi lunchade! De rivna morötterna fick ligga kvar, men det skall vi nog överleva det också. Så dagens lärdom får bli: Fråga alltid vad salladen innehåller, innan du beställer sallad som tillbehör istället för t.ex. potatis.

Nuuu då till...

DAGENS MENY (Måndag 3/5)
Frukost: En stor skål LCHF-vaniljyoghurt med linfrökross & kanel
Mellanmål: En Pones med bregott & ost
Lunch: Entrecote, bearnaisesås, sallad (På restaurang!)
Fika: En kopp kaffe toppad med vispad grädde
Middag: Hamburgare (Hemmagjord burgare, gurka, tomat, sallad, lök, hamburgerdressing, ett stekt ägg)


Lycko-dagar!

Både förra veckan och denna veckan så har jag haft några sådana underbara dagar ni vet. Dagar då man känner att man både gjort nytta och fått nöje. Dagar då man känner värme och lycka inom sig när man slår sig till ro på kvällen. Jag bara älskar sådana lycko-dagar! Receptet på en lycko-dag behöver inte vara så avancerat i mitt fall. Men exempel skall ni få!

Förra torsdagen inledde jag med att plugga några timmar här hemma för att sedan gå på handledning för c-uppsats. Handledningen gick bra och särskilt lång tid tog det inte heller. Det gav mig tid över för att strossa på stan en knapp timme innan jag skulle bege mig iväg till dagens nästa mål. På stan hittade jag en billig bok som verkade intressant, så den fick följa med mig hem. I lugn och ro kunde jag bege mig till tågstationen, i väntan på mitt tåg avnjöt jag lite cashewnötter och en somrig ramlösa med smultronsmak i det varma solskenet. Efter det satte jag mig på ett tåg som tog mig till Malmö, där jag mötte upp en vän för att ta en fika på en uteservering. En vän som jag var väldigt glad att träffa efter att inte ha setts ordentligt på länge. Det är en person som jag inte har känt särskilt länge egentligen, utan vår bekantskap sträcker sig bara cirka sex månader tillbaka. Men ändå uppskattar jag henne väldigt mycket! Hon har betytt extra mycket för mig under en viss period i mitt liv där vi befann oss i samma situation och delade mycket tillsammans. Det är typiskt en sån människa som verkligen ger en energi, en fin själ! På väg hem från tågstationen, nästan hemma, stötte jag på sambon min som var på väg ner i stan för att handla. Så jag vände på klacken och följde med honom tillbaka ner i stan. Från resten av kvällen är minnena färre - vilket förmodligen innebär att jag bara tog det lugnt. Det var en bra dag i alla fall!

Valborg var också en lycko-dag för mig. Jag visste om att dagen var min, jag kunde göra precis vad jag kände för. I princip alla andra hade planer för valborgsfirande, men jag, jag valde att vara hemma ensam och därmed hade jag inga skyldigheter till någon och hade en helt kravlös dag framför mig. Bara känslan av detta gjorde att det kändes som att det var min mest lediga och fridfulla dag på evigheter. Jag har sällan förr uppskattat ledighet och frihet så mycket. Dagen ägnades åt träning, shopping & promenad i stan, lite läsning samt en en god middag tillsammans med min sambo som kom hem tidigt från valborgsfirandet. Kvällen spenderades i sitt lugn framför tv och dator. Sängen fick besök av mig ganska tidigt och när jag lade huvudet på kudden så kände jag hur lyckokänslan spred sig i kroppen. Underbara dag!

Idag såg jag till att vara effektiv och göra allt skolarbete under förmiddagen. Med det gjort kunde jag med gott samvete sätta mig på tåget till Malmö. Där träffade jag en kär vän. Vi bestämde oss för att lyxa till det och äta en riktigt lyxig måltid, måndagslyx är ju aldrig fel. Vi blev serverade entrecote, bearnaisesås och sallad på en mysig restaurang. Måltiden avnjöts i takt med en massa prat! Rörande överens om att inte någon av oss borde shoppa någonting just nu så blev rundan på gågatan kort. Istället placerade vi oss på Espresso house där jag beställde en stor kopp kaffe toppad med vispad grädde. Efter ännu en stund av trevliga samtal så begav vi oss hemåt. Direkt efter det gick jag till gymmet och tränade. Intervallträning och lite styrketräning blev det. Och gud vad svettig och trött jag var efteråt! Härligt som bara den och endorfinerna pumpade för fullt. På vägen hem gick jag inom Netto och handlade mat i lugn och ro, det är konstigt nog avstressande för mig att strossa runder i matbutiken i lugn och ro och kolla vad som finns, läsa på förpackningar och välja med omsorg. Sambon fick välja middag idag och då blev det självklart hamburgare. En hamburgare (utan bröd men med ett stekt ägg) senare sitter jag här nu mätt och belåten och beskriver tre väldig vardagliga, men ändå så lyckliga, dagar i mitt liv! På så vis har nu den varma känslan inom mig växt ytterligare.

Vad kan göra din dag till en lycko-dag?


Nya utmaningar - nya resultat!

Jag kom precis på att jag helt har glömt bort att göra mina dagliga armhävingar (på knä) & situps de senaste två dagarna. Så jag flög genast ner på golvet och såg till att göra dagens 20 armhävningar och 50 situps. Eftersom att jag har missat det i två dagar så ville jag utmana mig själv lite extra - så jag testade att köra alla armhävningarna i ett sträck, och lika så med situpsen (brukar göra i två set) och jag klarade det!


20 Armhävningar i ett sträck - det kunde jag verkligen inte göra för någon månad sedan!


Att äta för mättnad eller för smaklökarnas tillfredsställelse...

God morgon måndag!

Som ni kanske minns så skrev jag i torsdags (HÄR!) att jag var trött på att ständigt fundera på om jag äter för stora portioner, för många portioner och så vidare. Jag skrev även att jag hade en plan för att komma till rätta med detta. Min plan är att jag skall öva mig på att verkligen lyssna på mina hungerskänslor och lära känna min egen kropp bättre.

Ni skall veta att i princip dagligen så sker följande senarie: Jag har tagit upp en portion, som för det mesta motsvarar ungefär så mycket som jag tror är rimligt att äta. När jag har ätit upp denna portion så känner jag efter lite och ställer mig själv (och min sambo) frågan är jag(/du) mätt? Sedan svarar jag att jag inte vet. Jag känner efter någon ynka minut till och kommer alltid fram till att jag nog ändå skall ta åtminstonde en liten portion till.

Jag är ganska övertygad om att jag ofta faktiskt är mätt egentligen, det handlar bara om att jag inte är övermätt och att jag helt enkelt är sugen på mer. Det är dessutom precis som att jag upplever en rädsla för att inte bli tillräckligt mätt; när jag är osäker på om jag är mätt eller ej, då tar jag den där extra portionen för säkerhetsskull. För att lära känna min kropp bättre och försöka lära mig skillnaden mellan mätt/sugen och tillräckligt mätt/övermätt, så skall jag nu i en veckas tid göra precis tvärtom; När jag är osäker på om jag är tillräckligt mätt eller inte, då skall jag inte ta den där andra portionen. För vad är där att vara rädd för? Skulle det visa sig efter någon timme att jag faktiskt är vrålhungrig, då kan jag ju istället ta ett mellanmål då. Vi lever inte i kristider där man inte vet när man får mat nästa gång, vi gör inte det, även om min hjärna vill spela mig ett spratt och få mig att tro det ibland.

Det handlar absolut inte om att jag skall gå runder och vara hungrig i tid och otid. Att gå runder och vara hungrig, det är jag inte ett dugg intresserad av. Det jag skall göra det är att öva mig på att faktiskt känna efter ordentligt vad min kropp försöker säga mig. Jag vill lära mig att kunna känna vart gränsen går för när jag behöver mer mat och när kroppen är tillfredsställd. Så denna vecka kommer jag att kämpa hårt med detta! Det kommer förmodligen att uppstå många situationer där jag tvingas slå mig själv på fingrarna och påminna min hjärna, för att låta bli att ta den där andra portionen, eller den där extra bara-för-att-det-är-gott-ostbiten. Men jag tänker att detta är en utmaning, en prövning som kan ge mig värdefull lärdom för framtiden. Som kanske till och med kan minska behovet av onödigt ätande, så att jag i framtiden inte ens behöver slå mig själv på fingrarna.

Jag tänker inte att jag aldrig någonsin får äta något som inte har till syfte att mätta. För visst kan man ibland äta någon efterrätt eller något mellanmål mest för att det är gott. Det är dock inte hållbart att ha ett beteende som innebär att man jämt och ständigt har ett matintag där kanske nästan en tredjedel av innehållet egentligen är bara-för-att-det-är-gott-mat. Framför allt känns det inte hållbart att inte ens veta om när man äter för att bli mätt och när man äter för att det är gott. Det är framför allt det jag vill lära mig - att se och känna skillnaden!

Varför lägga onödig energi på att fundera över hur mycket man skall äta, om kroppen kan lista ut det helt själv och förmedla det genom en känsla som man kan läsa av? En känsla som man bara behöver lära sig att läsa av.

Dagens Meny 100502

Tyvärr blev kvällens middag inte riktigt så god som jag hade hoppats på. Det var gott alltså, men det blev inte riktigt som det skulle. Därför lägger jag nog inte ut något recept på middagen - än - utan det får komma när jag vet hur jag skall tillaga det för att det skall bli bättre!

Bakade äntligen nya pones idag, mums! Denna gången hällde jag ut smeten på ett bakplåtspapper och smetade ut den med en slickepott till en lite tunnare rektangel, för att få lite tunnare brödskivor. Dessutom delade jag upp det i nio bitar istället för sex stycken.

DAGENS MENY (Söndag 2/5)
Frukost: En tallrik fil
Lunch: 3 Pones + pålägg (kokt medvurst, ost, skagenröra, gurka) + en stor skål LCHF-vaniljyoghurt & kanel
Middag: Skinkstek med svål, gräddsås, sparris & tomat med riven parmesanost på gjort i ugn


Hur bromsar man i nedförsbacke?!

Det blev inte någon längre runda och detta beror helt enkelt på att jag kände mig som en extrem fara för både mig själv och för andra (framför allt för mig själv)! Är det någon, snälla någon, som kan berätta för mig hur sjutton man bromsar på ett par inlines i nedförsbacke?!? För med bromsen går det då inte i alla fall, det är en sak som är säker.

Förutom att rundan var som ett 30 minuters lång tävling med mitt liv som insats, så vart det ju roligt. Missförstå mig rätt, det var verkligen roligt att åka - så länge det var på en plant alternativt uppförsbacke. Det är nedförsbackar eller ja, även svagare sluttningar, som förvandlar mig till en katastrofal livsfara på hjul.

Det kändes i alla fall som att det var ypperlig träning för ben och rumpa. Och det gillar vi ju!
Så nu vill det helt enkelt bara till att jag skall lära mig bromsa samt bli lite mer stabil allmänt.
Hjälp...någon?


Invigning av inlines!

Nu skall jag bege mig ut på min första tur med mina inlines!
Önska mig lycka till så hoppas jag innerligt att jag fortfarande är en något så när hel människa i ett stycke nästa gång vi hörs. Se upp i backen!!!

Flygande Jakob

FLYGANDE JAKOB
(ca. 3-4 portioner)

3-4 Kycklingfiléer / Alt. En hel grillad kyckling
1 pkt Bacon
2,5 dl Grädde
0,5-1 dl Chilisås
Lite Jordnötter alt. Cashewnötter
Peppar
Salt
Ev. Chilipeppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Om du använder kycklingfiléer så börja med att dela dem i små bitar och stek sedan i en stekpanna tilldess att det är genomstekt, dela baconet i små bitar och låt steka med de sista minuterna . Lägg sedan över kycklingen och baconet i en ungssäker form. Om du använder en hel grillad kyckling så finfördelar du köttet från denna direkt i en ungssäker form, samtidigt som du steker upp baconet i små bitar och sedan häller över i formen.

Vispa grädden fluffig och blanda sedan i chilisåsen i den vispade grädden. Smaka av med lite salt och peppar. Tillsätta även lite chilipeppar för att förstärka chilismaken. Bre sedan ut denna chiligrädde som ett täcke över kycklingen och baconet. Avsluta med att strö över några jordnötter eller cashewnötter och ev. ytterliggare lite chilipeppar.

Grädda i ugnen i cirka 15 minuter.


TIPS! Jag använder Ica Gott liv's Chilisås, den innehåller mindre (17 gr/100gr) kolhydrater än många andra chilisåser. För att dra ner på kolhydrater från chilisåsen ytterliggare så välj att enbart ta en halv deciliter chilisås, men desto mer chilipeppar istället.


BETYG: 6/7
En klassisk gammal rätt som alltid går hem!
Kräver inte särskilt mycket tillbehör då det mättar bra i sig själv.


Dagens Meny 100501

Jag kunde som sagt inte uppdatera igår i med att jag jobbade, så gårdagens matintag kommer nu istället.
Har inte så mycket tid nu heller, så mer uppdatering & svar på kommentarer får vänta till senare.

DAGENS MENY (Lördag 1/5)
Frukost: Äggmjölk med kaffesmak
Lunch: Flygande Jacob och några cocktailtomater
Middag: Färsbiffar med sås & sallad
Kvällsfika: En tallrik fil


Byebye

Jag sitter just nu och dricker min äggmjölk till frukost och alldeles strax skall jag bege mig iväg till jobb. Eftersom att jag skall jobba så blir det tyvärr inte någon mer uppdatering idag. Men jag önskar er alla en trevlig första maj och njuuut av helgen!

RSS 2.0