Baconsallad á la mig!
Nu ett recept som jag är ganska stolt över att presentera!
Från början kommer inspirationen från en pastasallad som en kompis gjorde, sedan ändrade jag och anpassade lite. Jag brukar dessutom lägga till och ta bort lite från gång till gång! Men varje gång blir det i alla fall supergott...
BACONSALLAD Á LA MIG
Sallad
Tomat
Gurka
Knaperstekt Bacon
Avocado
Röd lök
Grön Pesto (Viktigt!)
Solrosfrön
Fetaost
Ovanstående saker har jag alltid i.
Men ibland har jag även haft i t.ex:
Riven parmesanost (Nästan alltid!)
Oliver
Soltorkade tomater
Bytt ut hälften av salladen mot bladspenat (gott!)
Stek bacon tills det är ordentligt knaperstekt, lägg det sedan på en bit hushållspapper (så att det blir riktigt krispigt). Hacka sallad, gurka, tomat, rödlök och lägg i en stor salladsskål, blanda runt. Tärna och lägg i fetaost (och ev. oliver och/eller soltorkade tomater om så önskas). Smula baconet (i lagom stora bitar) över salladen, blanda runt igen. Blanda i rikligt med grön pesto och häll även över riven parmesanost om så önskas. Strö över solrosfrön. Blanda runt en ordentligt, innan du lägger i bitar av avocado. Anledningen till att avocadon skall i sist är för att den annars blir till en stor smörja i salladen när man rör runt allt gång på gång!
Från början kommer inspirationen från en pastasallad som en kompis gjorde, sedan ändrade jag och anpassade lite. Jag brukar dessutom lägga till och ta bort lite från gång till gång! Men varje gång blir det i alla fall supergott...
BACONSALLAD Á LA MIG
Sallad
Tomat
Gurka
Knaperstekt Bacon
Avocado
Röd lök
Grön Pesto (Viktigt!)
Solrosfrön
Fetaost
Ovanstående saker har jag alltid i.
Men ibland har jag även haft i t.ex:
Riven parmesanost (Nästan alltid!)
Oliver
Soltorkade tomater
Bytt ut hälften av salladen mot bladspenat (gott!)
Stek bacon tills det är ordentligt knaperstekt, lägg det sedan på en bit hushållspapper (så att det blir riktigt krispigt). Hacka sallad, gurka, tomat, rödlök och lägg i en stor salladsskål, blanda runt. Tärna och lägg i fetaost (och ev. oliver och/eller soltorkade tomater om så önskas). Smula baconet (i lagom stora bitar) över salladen, blanda runt igen. Blanda i rikligt med grön pesto och häll även över riven parmesanost om så önskas. Strö över solrosfrön. Blanda runt en ordentligt, innan du lägger i bitar av avocado. Anledningen till att avocadon skall i sist är för att den annars blir till en stor smörja i salladen när man rör runt allt gång på gång!
Betyg: Stark 6/7!

Kommentarer
Trackback