Dagens Meny 110203

DAGENS MENY (Torsdag 3/2)

Frukost: Äggröra (på 3 ägg) och en burk makrill i tomatsås
Lunch: En liten sallad med kyckling, currydressing, gurka, tomat, paprika, fetaost, några oliver och något salladsblad + ca. 1-2 dl Filmjölk
Middag: Korv, blomkålsmos, stekt lök & körsbärstomater
Kvällsmål: Några körsbärstomater & en för stor mängd saltade mandlar/macadamianötter/cashewnötter


Middagsportionen blev lite större än vad bilden visar, eftersom att det blev en andra portion!
För övrigt känns det som att jag har glömt något, hm...

Varje måltid kan ju inte vara den bästa...

Min lunch idag var minst sagt annorlunda.

Jag insåg att jag var tvungen att äta lunch lite sådär på vägen.
Planen var att köpa en sallad på Ica, ta bussen och sedan sätta mig på tåget och äta min sallad.

Allt började inne på Ica, där jag till min förvåning upptäckte att det inte fanns en enda sallad som inte innehöll pasta! Detta trots att det fanns flertalet olika typer av sallader och av märken. Efter ett gediget letande så fick fantasin istället skapa den bästa möjliga lösning. Jag köpte helt enkelt en sallad med kylling, ägg, fetaost, grönsaker, dressing och pasta, sedan var det bara att helt enkelt inte äta pastan.

Men nu kommer vi till nästa episod. Sittande i busskuren fyra minuter innan bussen skulle gå, fick jag för mig att jag skulle öppna salladen och bara hälla över såsen och kanske provsmaka en bit. Två sekunder senare tog vinden locket till min sallad! Så där satt jag med en burk toppad med mat, utan något lock. Hur skulle jag nu lyckas frakta den på bussen, och sedan dessutom utföra lite snabba ärende innan jag skulle sätta mig på tåget? Jag insåg ganska snabbt att det kändes svårt. Så på tre-fyra minuter fick jag snabbt slänga i mig min lunch, sittande i en busskur där håret mitt envisades med att blåsa upp i ansiktet på mig hela tiden.

Väl på bussen kurrade magen fortfarande eftersom att salladen inte innhöll allt för mycket mat när jag valde bort pastan. Framme på tågstationen blev det snabbt in på pressbyrån för att leta efter något ätbart som kunde falla mig i smaken. En portionsförpackning filmjölk fick följa med mig på tåget. Så där satt jag på tåget och drack filmjölk direkt ur paketen som ett tillägg till min lunch.

Men mätt blev jag i alla fall, till slut!
Imorgon skulle jag nog dock föredra att äta hemmalagad mat, sittande på en stol vid ett vanligt bord och kunna ta det lite lugnt.


(Bild lånad från ICA.se)

Viktlogg 110203

Idag är dagen för min nystartsinvägning.
Jag måste säga att jag fick en chock när siffrorna uppenbarade sig på vågen imorse. Jag hade räknat med högre siffror, så jag bara tackar och tar emot. Jag väger idag bara 0,3 kg mer än vad jag gjorde vid sista vägningen den 20/5 2010. Jag är såklart glad att vikten inte har skjutit i höjden trots dåliga matvanor och brist på träning. Dock känner jag att min kropp inte är densamma som den var i maj. Jag ser större ut, jag känner mig större och jag märker på mina kläder att jag faktiskt är större. Så jag kan alltså nu konstatera att träningen gjorde mycket för min form. Även om vågen inte visade på något större minus i maj, så hade jag bevisligen en mer vältränad kropp.

I de kommande viktloggerna kommer jag att ha med veckans vikt, veckans resultat, sammanlagd viktförändring sedan nystart samt sammanlagd viktförändring sedan bloggens start. Det kommer alltså finnas en rubrik mer än tidigare.

Nystartvikt: 66,6 kg
(Viktförändring sedan bloggens start: -2,7 kg)

Snabb uppdatering...

Ikväll: Kämpar mot det extrema ätsuget! (Jag blir inte så ofta just sötsugen, men ätsugen, tuggsugen! Vill äta något, tugga på något, helst hela tiden!!!).
Imorgon: Vägning! Ny invägning så att säga, spännande!


Dagens Meny 110202

DAGENS MENY (Onsdag 2/2)

Frukost/Lunch:
Rökt makrill, keso, romsås, en sallad gjord på grönsallad, paprika och purjolök
Mellanmål: Keso med citronpeppar
Middag: Broccoli- & blomkålssoppa, knaperstekt bacon och några ostskivor
Mellanmål: Några cocktailtomater

Parentes; Ja, jag vaknade lite sent, därav den kombinerade frukost-lunchen. Och ja, keso med lite citronpeppar i är förvånansvärt gott!Garderobsstädning!

Vad gör man när man har en period när man jämt känner att man inte har någonting att ha på sig, samtidigt som man inte har några pengar att köpa nya kläder för?

Jo, då är mitt bästa tips att städa garderoben! Om du har ren tvätt liggande som inte har blivit upphängt/invikt, häng upp och vik in det på sina rätta platser. Passa samtidigt på att bläddra igenom de kläder som finns i garderoben och sortera och gör det fint och det behövs. Är tvättkorgen full med tvätt? Tvätta allt och placera även det på sina rätta platser i garderoben. Ofta kan man då hitta kläder som man glömt bort och inte använt på länge. Kanske kläder som man en gång tröttnade på men som nu efter ett tag känns användbara igen. Kanske gömmer där till och med sig något riktigt guldkorn som kommit bort i röran!

Det är detta jag sysselsätter mig med just nu - Garderobsstädning!Kylskåpsstädning...

Jag tror bestämt att detta kylskåp behöver en rejäl utrensning och uppfräschning!
Det får bli kvällens projekt, så kör vi en storhandling imorgon.


Att läsa sin egen blogg...

Sedan jag började fundera på att blogga här igen så har jag suttit och läst igenom stora delar av min egen blogg. Det är märkligt hur lite distans kan ge en perspektiv på saker och ting. Många inlägg som jag i skrivande stund har tyckt varit ganska meningslösa, dåligt skrivna och flummiga, har jag nu själv kunnat finna inspiration i. Jag känner nästan lite stolthet över det jag byggde upp här i bloggsfären under förra våren. Både det jag utförde i mitt liv för att nå en god hälsa, men även själva bloggandet med allt vad det innebär. Nu känner jag mig mega peppad, det är kul att vara tillbaka!

Har du testat att läsa igenom dina gamla blogginlägg och se vad det ger dig?
Mig gav det nämligen mycket!

Dagens...

Dagens meny kör vi igång med imorgon. Idag mjukstartar vi med en suddig mobilbild på dagens middag!

En improviserad kycklingrätt gjord på kyckling, purjolök, paprika, grädde, creme fraiche, curry, cayennepeppar och lite chunky salsa. Strimlad och stekt sqaush till det!

 


Uppdatering & Nystart!

Det har gått över sju månader sedan jag slutade att blogga aktivt här. Sju månader, tiden bara susar förbi. Så vad har då hunnit hända i mitt liv under denna tid?

Jag har:
♥ Tagit examen
♥ Hunnit äta mängder med mat som jag inte mår bra av. Men även slängt in mat som gör mig väl mellan varven.
♥ Försummat träningen och förmodligen slarvat bort den kondition jag kämpade mig till.
♥ Sugit åt mig flera månaders lärdomar om mig själv, om andra och om livet.
♥ Njutit av umgänge och roliga stunder med nära och kära.

Jag tänkte mig att denna lista skulle bli lång, men när jag väl började skriva så blev det lite blackout i hjärnan min. Kanske är dessa punkterna de viktigaste och de som känns mest relevanta för bloggen. Så vi håller helt enkelt där och går över på framtiden.

Jag vill:

♥ Komma igång med träningen igen, jag längtar!
♥ Återgå till den kost jag mår bra av, det vill säga lågkolhydratkost.
♥ Tappa några kilo av fettmassan och gå upp några kilo i muskler. Jag vill ha en vältränad kropp!
♥ Få in rutiner och fasta hållpunkter i min vardag.
♥ Börja blogga aktivt här igen. Jag saknar att skriva, jag saknar utbytet med er läsare och andra bloggare.

Min tanke är att bloggen skall ha samma form som innan. Jag känner mig ringrostig men det skall nog bli bra! Jag kommer eventuellt att sätta upp en ny lista med målsättningar och lite annat smått och gott för att få en härlig nystart.

RSS 2.0