LCHF-Bröd
LCHF-BRÖD
(Ca. 20 skivor gjort i min bakform)
1/2 msk Fiberhusk
1 dl Vatten
1 1/2 dl Krossade linfrön
2 dl Solroskärnor
1 - 1 1/2 dl Kokosflingor (Orginalreceptet säger hela 2½ dl)
200 g Mandel
4 ägg
3 msk Smör (Orginalreceptet rekommenderar 2 msk kokosfett)
1/2 tsk Salt
1-2 tsk Bakpulver (Fanns ej med i orginalreceptet, jag lade till det själv men vet inte om det gjorde någon nytta)
Sätt ugnen på 160 grader.
Vispa ner fiberhusken i vattnet och låt svälla i cirka fem minuter. Om mandlarna har skal så börja med att lägga dem i kokande vatten för att sedan enkelt kunna skala mandlarna. Finhacka/mixa mandlarna, jag valde att ta några snabba tag med stavmixern. Blanda sedan ihop mandlarna, linfrökross, solroskärnor, kokosflingor, salt och bakpulver. Rör om, rör sedan ner det i skålen med fiberhusken och vattnet. Tillsätt sedan ägg och smör och knåda ihop allting till en "deg". Forma sedan till ett runt bröd och lägg på en plåt alternativt fyll en bakform. Jag valde att smöra en bakform och "bröda" med lite pofiber vilket fungerade utmärkt!
Grädda sedan nederst i ugnen i cirka 60 minuter.
Det går jätte bra att frysa in brödet i skivor, och sedan ta fram och värma en liten stund i micron eller låta det tina i rumstemperatur!
BETYG: 5,5/7
Detta bröd är faktiskt ett sånt bröd som jag har gillat mer och mer för varje skiva jag har ätit. Först var jag inte så imponerad av det, men ju fler gånger jag ätit det desto mer har jag uppskattat det. Det är ett lite grövre lchf-bröd som jag tycker passar utmärkt att äta med bara lite bregott, eller med ost, eller varför inte göra det lite mer matigt och göra en äggmacka? Det fungerar även bra att äta helt utan pålägg faktiskt! Gott till en kopp kaffe till exempel.
Ser spännande ut det brödet faktiskt! :)
Ja Melissa är grejer hon! Riktig mysmusik :)
Och chokladte, nja inte är det ju som att dricka choklad direkt men ;p Men ja det smakar faktiskt lite chokladigt, men också kanel, i alla fall det jag har. Tyckte smaken kom fram bättre med lite mjölk i, då var det riktigt gott :) Och nej, inga onyttigheter som socker och sånt i. Det som jag har innehåller: Kakao, kanel, lakrits, carob, kornmald kardemumma, ingefära, nejlika, kanelextrakt, vaniljextrakt, svartpeppar, vaniljbönor, ingefäraextrakt.Blev förvånad över att det var lakrits i, för det smakade det inte, och bra är det för det hatar jag haha!
Jag bakar det brödet en gång i veckan och varierar lite med hur mycket linfrö och hur mycket kokos etc. När jag tar i mycket kokos så tycker jag det blir lite mer kaka. Har funderat på att använda en skiva som underlag för vispgrädde och bär och ha det som dessert faktisk. Men har ej testat än.
Detta måste jag bara testa =)
Åh, vilket underbart bröd! Enkelt att göra och jättegott och mättande! :p
Jag köpte för lite hackad mandel, så hälften av mandeln ersatte jag med krossade valnötter. Funkade jättebra!
Rekommenderas verkligen!!
Detta måste provas! Brödet är det jag saknar mest med LCHF och det här såg jättegott ut!
Intressant blogg! Det märks att du gillar att skriva!