Kycklingpaj à la mig
Nu skall ni få ta del av gårdagens lilla experiment. Detta receptet är som sakt inte optimalt än, det är ett sånt recept som jag förmodligen kommer att fila på och ändra lite med tiden för att göra det ännu godare. Jag gillar ju som sagt att mixtra och testa mig fram. Men här kommer första versionen av det iaf...
KYCKLINGPAJ À LA MIG
(4-5 portioner)
3 Kycklingfiléer (Färdiggrillad kyckling, för den som har bråttom)
½-1 Gul lök
5-6 skivor Soltorkade tomater
10-15 Oliver
6 Ägg
2 dl Grädde
150 gram Ost
Ca. 4-7 tunna skivor Getost
Salt
Peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär upp kycklingfiléerna i små bitar och stek i smör till de är genomstekta.
Skiva löken, och låt steka med kycklingen i någon minut.
Riv osten. Vispa ihop ägg och grädde, salta & peppra.
Lägg ut kycklingen & löken jämnt fördelat i en pajform, sprid ut den rivna osten ovan på. Häll över ägg-/gräddesmeten. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar och sprid ut dem och oliverna i pajformen. Avsluta med att lägga på getosten. Grädda i ugnen i 25-30 minuter.
Getost har ju en ganska så skarp både lukt & smak, som är lite speciell, om man inte gillar getost kan man hoppa över den ingrediensen. Eller byt ut mot t.ex. fetaost eller parmesanost. Dock tycker jag att det är värt att våga testa med getost, det satte mycket smak...och god smak!
KYCKLINGPAJ À LA MIG
(4-5 portioner)
3 Kycklingfiléer (Färdiggrillad kyckling, för den som har bråttom)
½-1 Gul lök
5-6 skivor Soltorkade tomater
10-15 Oliver
6 Ägg
2 dl Grädde
150 gram Ost
Ca. 4-7 tunna skivor Getost
Salt
Peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär upp kycklingfiléerna i små bitar och stek i smör till de är genomstekta.
Skiva löken, och låt steka med kycklingen i någon minut.
Riv osten. Vispa ihop ägg och grädde, salta & peppra.
Lägg ut kycklingen & löken jämnt fördelat i en pajform, sprid ut den rivna osten ovan på. Häll över ägg-/gräddesmeten. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar och sprid ut dem och oliverna i pajformen. Avsluta med att lägga på getosten. Grädda i ugnen i 25-30 minuter.
Getost har ju en ganska så skarp både lukt & smak, som är lite speciell, om man inte gillar getost kan man hoppa över den ingrediensen. Eller byt ut mot t.ex. fetaost eller parmesanost. Dock tycker jag att det är värt att våga testa med getost, det satte mycket smak...och god smak!

Kommentarer
Postat av: FOTOGRABBEN.SE
Kycklingpaj lät gott ;D
Postat av: f
okej, håller med!
Postat av: Karin
Ser supergott ut!
Oh du, om du gillade vårbilderna i inlägget du kommenterade - då ska du bara se de jag la upp från ikväll:D
Postat av: LEGENDEN
Tack så mycket!
ja , svenska är bra att kunna ;)
kram
Postat av: Ankiepankies
Det lät gott, förutom oilver men de kanske man kan skippa? :)
Postat av: Ankiepankies
och nej, jag är inte modell. Bara roligt med bra bilder på sig själv :D
Postat av: Jennie
ser gott ut!
Postat av: It´s you and me baby ! - Smyckes & dekor tävling pågår :)
Mums :D
Trackback