Champinjonsoppa
Detta recept hittade jag hos Linda, som tyvärr verkar ha en bloggpaus just nu.
Den enda ändringen jag gjorde var att jag använde buljongtärning istället för den lantbuljong som Linda använde.
Sen gjorde jag lite tabbar också, men det var inte medvetet, glömde t.ex. koka upp efter att jag hade hällt i grädden. Jag fuskade faktiskt också och tog frusna skivade champinjoner, bara för att jag hittade det billigt på Netto denna veckan. Det blev dock gott trots mina små misstag och fusk, men nedan ser ni hur man skall göra egentligen...
CHAMPINJONSOPPA
Ca. 500 gr färska Champinjoner
1 Gul lök
1 Buljongtärning (jag använde köttbuljong)
5 dl Vatten
2 dl Grädde
Smör att steka i
Salt
Peppar
Skala och hacka löken och stek i smör i en stekpanna.
Hacka champinjonerna och stek med löken till de fått lite yta.
Tillsätt buljongtärningen och vattnet, låt koka i cirka 15 minuter.
Mixa med stavmixern till den konstistens du vill ha.
Häll i grädden och låt soppan koka upp.
Servera!
Jag serverade med en klick keso i, det smakade bra!
Den enda ändringen jag gjorde var att jag använde buljongtärning istället för den lantbuljong som Linda använde.
Sen gjorde jag lite tabbar också, men det var inte medvetet, glömde t.ex. koka upp efter att jag hade hällt i grädden. Jag fuskade faktiskt också och tog frusna skivade champinjoner, bara för att jag hittade det billigt på Netto denna veckan. Det blev dock gott trots mina små misstag och fusk, men nedan ser ni hur man skall göra egentligen...
CHAMPINJONSOPPA
Ca. 500 gr färska Champinjoner
1 Gul lök
1 Buljongtärning (jag använde köttbuljong)
5 dl Vatten
2 dl Grädde
Smör att steka i
Salt
Peppar
Skala och hacka löken och stek i smör i en stekpanna.
Hacka champinjonerna och stek med löken till de fått lite yta.
Tillsätt buljongtärningen och vattnet, låt koka i cirka 15 minuter.
Mixa med stavmixern till den konstistens du vill ha.
Häll i grädden och låt soppan koka upp.
Servera!
Jag serverade med en klick keso i, det smakade bra!

Kommentarer
Trackback