Moussaka
Här kommer ett gudomligt gott recept!
Jag läste receptet i en metrotidning första gången, nu kan man finna receptet på Metros hemsida.
De förändringar jag har gjort är att jag ändrat om lite i ostsåsen och jag använder blandfärs istället för kycklingfärs, som de rekommenderar i orginalreceptet.
MOUSSAKA
(4 portioner)
1,5 Aubergine
400 gr Köttfärs
2 Gula lökar
1 Vitlöksklyfta
400 gr Krossade tomater
2 msk Tomatpuré
100 gr Rivenost
Smör att steka i
Oregano
Salt
Peppar
Ostsås:
2 dl Vispgrädde
1 Ägg
50 gr Riven ost
Salt
Peppar


BETYG: 6,5/7
Riktigt gott!
Hade kunnat äta hur mycket som helst av det (farligt)!
Jag läste receptet i en metrotidning första gången, nu kan man finna receptet på Metros hemsida.
De förändringar jag har gjort är att jag ändrat om lite i ostsåsen och jag använder blandfärs istället för kycklingfärs, som de rekommenderar i orginalreceptet.
MOUSSAKA
(4 portioner)
1,5 Aubergine
400 gr Köttfärs
2 Gula lökar
1 Vitlöksklyfta
400 gr Krossade tomater
2 msk Tomatpuré
100 gr Rivenost
Smör att steka i
Oregano
Salt
Peppar
Ostsås:
2 dl Vispgrädde
1 Ägg
50 gr Riven ost
Salt
Peppar
- Sätt ugnen på 200°C.
Skär auberginen i cm-tjocka skivor. Salta skivorna och låt ligga ca 10 minuter.
Skala och hacka lök och vitlök. - Fräs lök och vitlök i smör på medelhög värme. Tillsätt färs och stek under omrörning tills färsen är genomstekt. Tillsätt krossade tomater, puré, salt och peppar. Sänk till medellåg värme och låt småkoka 5-10 minuter. Tillsätt oregano mot slutet. Smaka av.
- Torka av saltet från auberginen och stek auberginen i lite olja tills de har fått lite fin färg.
- Ostsås: Värm upp grädden i en kastrull och låt den koka upp. Ta av från plattan. Vispa ner ägg, ost, salt och peppar.
- Lägg i en ugnssäker form först lite köttfärsröra, sedan aubergine och häll på lite ostsås. Upprepa med färs, sås och aubergine överst. Toppa med resterande ost. Grädda mitt i ugn 30-45 minuter till fin yta.


BETYG: 6,5/7
Riktigt gott!
Hade kunnat äta hur mycket som helst av det (farligt)!

Kommentarer
Trackback