Enkel kassler i ugn
Kassler är gott, enkelt och inte allt för dyrt.
Om man tillagar kasslern i ugnen så sköter den sig alldeles själv och relativt snabbt går det också.
Vill man variera kassler i ugn utan att behöva krångla till det allt för mycket eller tillsätta någon avancerad sås så är det inga problem.
Jag tänkte ge ett exempel på hur vi piffade till vår kassler på ett ytterst enkelt sätt här om dagen.
ENKEL KASSLER I UGN
Önskad mängd Kassler
Tomat
Ost
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva kasslern i 0,5 - 1 cm tjock skivor och lägg sedan skivorna tätt i en ungsfast form. Skiva tomaten i skivor och lägg en skiva mellan varje kassler skiva. Strö sedan riven ost över allting alternativt lägg ner en ostskiva med tomaten mellan varje kasslerskiva.
Grädda sedan i ugn i cirka 25 minuter - Klart!
Inget avancerat alls, men piffar ändå upp kasslern lite!
Om man vill kan man såklart även lägga annat än tomat & ost mellan kasslerskivorna. Jag själv funderar på att testa att även lägga ner lite lök och dijonsenap nästa gång. Eller varför inte andra grönsaker som t.ex. paprika eller squash? Om du har fler förslag så kommentera gärna inlägget.
Om man tillagar kasslern i ugnen så sköter den sig alldeles själv och relativt snabbt går det också.
Vill man variera kassler i ugn utan att behöva krångla till det allt för mycket eller tillsätta någon avancerad sås så är det inga problem.
Jag tänkte ge ett exempel på hur vi piffade till vår kassler på ett ytterst enkelt sätt här om dagen.
ENKEL KASSLER I UGN
Önskad mängd Kassler
Tomat
Ost
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva kasslern i 0,5 - 1 cm tjock skivor och lägg sedan skivorna tätt i en ungsfast form. Skiva tomaten i skivor och lägg en skiva mellan varje kassler skiva. Strö sedan riven ost över allting alternativt lägg ner en ostskiva med tomaten mellan varje kasslerskiva.
Grädda sedan i ugn i cirka 25 minuter - Klart!
Inget avancerat alls, men piffar ändå upp kasslern lite!
Om man vill kan man såklart även lägga annat än tomat & ost mellan kasslerskivorna. Jag själv funderar på att testa att även lägga ner lite lök och dijonsenap nästa gång. Eller varför inte andra grönsaker som t.ex. paprika eller squash? Om du har fler förslag så kommentera gärna inlägget.

Kommentarer
Postat av: Latte Liten
Tack för tipset!
Ang, kasslern, jag ungsbakar den ibland med frasig deg runt, det blir gott!
Postat av: Vic
Sv: Ja, de är så himla fina! 1600 går den på ungefär :)
Postat av: matilda
Tack, ja visst är dom :D
Postat av: matilda
hihi ja, blir lite roligare då :D
Postat av: matildac
det är verkligen bäst =D
Postat av: Johanna
ja det tycker ja =)
ska med börja köra GI nu hade jag tänkt :)
Postat av: Hasselito
Asså kan du droppa H:et i "dygnsrythm"? Det skaver i ögonen. Skriv rytm istället på proper swedish you know.
Trackback