Tacopaj
Här kommer äntligen receptet på Tacopajen vi åt förra helgen.
Receptet hittade jag i DENNA trevliga blogg. Dock gjorde jag lite förändringar vad gäller pajskalet, så här kommer min version av det hela.
TACOPAJ
(4 portioner)
Botten (Oopsieversion):
3 Ägg (Delade i vitor och gulor)
Lite salt
100 gram Philadelphia ost
½ msk Fiberhusk
1-2 tsk Linfrökross (Om jag inte minns fel)
Fyllning:
400-500 gram Köttfärs
1 påse Tacokrydda (Såklart ännu bättre om man gör egen!)
1 Liten burk Creme fraiche
Några matskedar Tacosås
2 dl Riven ost
Börja med att göra bottnen till pajen;
Sätt ugnen på 200 grader.
Kläck äggen och lägg äggvitorna i en skål och äggulorna i en annan skål.
Vispa äggvitorna tillsammans med lite salt med elvisp till de är riktigt hårt & torrt skum (cirka 3-4 minuter).
Vispa sedan ihop äggulorna med philadelphia, fiberhusk & krossade linfrö.
Efter det skall du försiktigt vända ihop vitorna med den andra smeten.
Ta fram en plåt och lägg ut bakplåtspapper, sedan smetar du ut smeten i ungefär den form och storlek som pajformen du tänker göra pajen i har. Sätt in i ugnen i ca. 10 minuter.
Ta sedan ut det ur ugnen och placera oopsiepajbotten i din pajform. Det kan vara svårt att lyfta av pajbotnen från bakplåtspappret, men det går alldeles utmärkt att bara klippa av det överflödiga bakplåtspappret och placera bottnen inkl. bakplåtspapper i pajformen.
Bryn köttfärsen tillsammans med tacokryddan. Bred sedan ut den färdiga färsen på pajbottnen. Bred över creme fraichen, häll på ost och klicka ut lite tacosås. Sätt in i ugnen i ytterligare 10-15 minuter.
Servera gärna med guacamole och/eller gräddfil.
Receptet hittade jag i DENNA trevliga blogg. Dock gjorde jag lite förändringar vad gäller pajskalet, så här kommer min version av det hela.
TACOPAJ
(4 portioner)
Botten (Oopsieversion):
3 Ägg (Delade i vitor och gulor)
Lite salt
100 gram Philadelphia ost
½ msk Fiberhusk
1-2 tsk Linfrökross (Om jag inte minns fel)
Fyllning:
400-500 gram Köttfärs
1 påse Tacokrydda (Såklart ännu bättre om man gör egen!)
1 Liten burk Creme fraiche
Några matskedar Tacosås
2 dl Riven ost
Börja med att göra bottnen till pajen;
Sätt ugnen på 200 grader.
Kläck äggen och lägg äggvitorna i en skål och äggulorna i en annan skål.
Vispa äggvitorna tillsammans med lite salt med elvisp till de är riktigt hårt & torrt skum (cirka 3-4 minuter).
Vispa sedan ihop äggulorna med philadelphia, fiberhusk & krossade linfrö.
Efter det skall du försiktigt vända ihop vitorna med den andra smeten.
Ta fram en plåt och lägg ut bakplåtspapper, sedan smetar du ut smeten i ungefär den form och storlek som pajformen du tänker göra pajen i har. Sätt in i ugnen i ca. 10 minuter.
Ta sedan ut det ur ugnen och placera oopsiepajbotten i din pajform. Det kan vara svårt att lyfta av pajbotnen från bakplåtspappret, men det går alldeles utmärkt att bara klippa av det överflödiga bakplåtspappret och placera bottnen inkl. bakplåtspapper i pajformen.
Bryn köttfärsen tillsammans med tacokryddan. Bred sedan ut den färdiga färsen på pajbottnen. Bred över creme fraichen, häll på ost och klicka ut lite tacosås. Sätt in i ugnen i ytterligare 10-15 minuter.
Servera gärna med guacamole och/eller gräddfil.

Kommentarer
Trackback