Grillmarinad
Jag har alltid tyckt att det är ganska svårt att röra ihop någon riktigt god hemmagjord marinad. De senaste gångerna jag har gjort marinad har jag dock lyckats experimentera mig fram till en marinad som jag faktiskt är nöjd med. Därför tänkte jag dela med mig av receptet till er!
GRILLMARINAD
(Uppskattningsvis till ca. 400-600 gram kött)
½-1 dl Olja
½-1 dl Vatten
2 msk Soja
2 msk Tomatpuré
½-1 msk Vitvinsvinäger
1-2 Vitlöksklyftor
1 tsk Svartpeppar
1-1,5 tsk Paprikapulver
1-1,5 tsk Chilipulver
2-3 tsk Allroundkrydda (Santa Marias)
1-2 tsk American BBQ Spice, Chili & Smokey (Santa Maria)
½-1 tsk Lökpulver
Salt & Vitpeppar efter smak
Rör ihopa alla ingredienserna!
Marinera köttet i god tid! För allra bästa resultat skall det helst ligga och dra i marinad i kylskåpet cirka ett dygn innan. Dock fungerar det att låta det ligga några timmar innan också.

BETYG: 5,5/7
Perfekt till grillning, men fungerar så klart även till annat!
GRILLMARINAD
(Uppskattningsvis till ca. 400-600 gram kött)
½-1 dl Olja
½-1 dl Vatten
2 msk Soja
2 msk Tomatpuré
½-1 msk Vitvinsvinäger
1-2 Vitlöksklyftor
1 tsk Svartpeppar
1-1,5 tsk Paprikapulver
1-1,5 tsk Chilipulver
2-3 tsk Allroundkrydda (Santa Marias)
1-2 tsk American BBQ Spice, Chili & Smokey (Santa Maria)
½-1 tsk Lökpulver
Salt & Vitpeppar efter smak
Rör ihopa alla ingredienserna!
Marinera köttet i god tid! För allra bästa resultat skall det helst ligga och dra i marinad i kylskåpet cirka ett dygn innan. Dock fungerar det att låta det ligga några timmar innan också.

BETYG: 5,5/7
Perfekt till grillning, men fungerar så klart även till annat!

Kommentarer
Trackback