Tonfisklåda
Detta recept fann jag HÄR, men sedan har jag LCHF-anpassat det.
Bland annat har jag bytt ut pulver-hollandaisesås i påse, mot hollandaisesås som är färdig och finns att köpa på burk. Om man väljer en färdig sås på burk så kan man hitta hollandaise med lägre kolhydratinnehåll. Dock är dessa såser ofta rätt tjocka och dessutom lite dyrare. Så jag gjorde som så att jag köpte en burk på ca. 250 gram, och spädde ut den med lite grädde och lite vatten - då uppnådde jag rätt mängd sås och även rätt konsistens. Har man tid och ork att göra egen hollandaise så är det såklart det allra bästa!
TONFISKLÅDA
(Ca. 4 portioner)
800 gram Rättika
2 burkar Tonfisk
1 burk (Ca. 250 gram) Holladaisesås
2 dl Vatten och/eller Grädde
Ca. 15-20 gram Frusen Dill (Färsk är särket ännu godare)
2 dl Riven ost
Citronpeppar
Salt
Peppar
Sätt igång ugnen på 225 grader.
Skala och skiva rättikan i ca 0,5-1 cm tjocka skivor. Låt de sedan koka i lättsaltat vatten i cirka 15-20 minuter. Skölj sedan av rättikan noggrant i kallt vatten. Smöra en ungssäker form och fördela hälften av rättikan i denna. Fördela sedan tonfisken över rättikan. Krydda med salt, peppar & citronpeppar, strö över dillen.
Bland hollandaisesåsen med ca. 1 dl vatten och 1 dl grädde (alternativt bara grädde/bara vatten).
Häll hälften av såsen över ingredienserna i formen. Lägg över resten av rättikan och häll sedan över resten av såsen och toppa med den rivna osten.
Grädda i ugnen i cirka 25-30 minuter.
Bland annat har jag bytt ut pulver-hollandaisesås i påse, mot hollandaisesås som är färdig och finns att köpa på burk. Om man väljer en färdig sås på burk så kan man hitta hollandaise med lägre kolhydratinnehåll. Dock är dessa såser ofta rätt tjocka och dessutom lite dyrare. Så jag gjorde som så att jag köpte en burk på ca. 250 gram, och spädde ut den med lite grädde och lite vatten - då uppnådde jag rätt mängd sås och även rätt konsistens. Har man tid och ork att göra egen hollandaise så är det såklart det allra bästa!
TONFISKLÅDA
(Ca. 4 portioner)
800 gram Rättika
2 burkar Tonfisk
1 burk (Ca. 250 gram) Holladaisesås
2 dl Vatten och/eller Grädde
Ca. 15-20 gram Frusen Dill (Färsk är särket ännu godare)
2 dl Riven ost
Citronpeppar
Salt
Peppar
Sätt igång ugnen på 225 grader.
Skala och skiva rättikan i ca 0,5-1 cm tjocka skivor. Låt de sedan koka i lättsaltat vatten i cirka 15-20 minuter. Skölj sedan av rättikan noggrant i kallt vatten. Smöra en ungssäker form och fördela hälften av rättikan i denna. Fördela sedan tonfisken över rättikan. Krydda med salt, peppar & citronpeppar, strö över dillen.
Bland hollandaisesåsen med ca. 1 dl vatten och 1 dl grädde (alternativt bara grädde/bara vatten).
Häll hälften av såsen över ingredienserna i formen. Lägg över resten av rättikan och häll sedan över resten av såsen och toppa med den rivna osten.
Grädda i ugnen i cirka 25-30 minuter.

Kommentarer
Postat av: Sofia
Åh vad gott det där lät. Men tyvärr är mina minnen av tonfisklåda så hårt förankrade med ris i botten utav hela härligheten. Får se om jag vågar testa utan ris ;D
Postat av: Thea
Det där såg riktigt gott ut. :)
Postat av: Lovisa
mums det såg riktigt gott ut!
Postat av: Emma
Kan bara säga detta var den godaste rätten jag ätit på länge. Jag provade att göra denna det var verkligen mumsfillibabba
Trackback