Flygande Jakob
FLYGANDE JAKOB
(ca. 3-4 portioner)
3-4 Kycklingfiléer / Alt. En hel grillad kyckling
1 pkt Bacon
2,5 dl Grädde
0,5-1 dl Chilisås
Lite Jordnötter alt. Cashewnötter
Peppar
Salt
Ev. Chilipeppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Om du använder kycklingfiléer så börja med att dela dem i små bitar och stek sedan i en stekpanna tilldess att det är genomstekt, dela baconet i små bitar och låt steka med de sista minuterna . Lägg sedan över kycklingen och baconet i en ungssäker form. Om du använder en hel grillad kyckling så finfördelar du köttet från denna direkt i en ungssäker form, samtidigt som du steker upp baconet i små bitar och sedan häller över i formen.
Vispa grädden fluffig och blanda sedan i chilisåsen i den vispade grädden. Smaka av med lite salt och peppar. Tillsätta även lite chilipeppar för att förstärka chilismaken. Bre sedan ut denna chiligrädde som ett täcke över kycklingen och baconet. Avsluta med att strö över några jordnötter eller cashewnötter och ev. ytterliggare lite chilipeppar.
Grädda i ugnen i cirka 15 minuter.
TIPS! Jag använder Ica Gott liv's Chilisås, den innehåller mindre (17 gr/100gr) kolhydrater än många andra chilisåser. För att dra ner på kolhydrater från chilisåsen ytterliggare så välj att enbart ta en halv deciliter chilisås, men desto mer chilipeppar istället.

BETYG: 6/7
En klassisk gammal rätt som alltid går hem!
Kräver inte särskilt mycket tillbehör då det mättar bra i sig själv.
(ca. 3-4 portioner)
3-4 Kycklingfiléer / Alt. En hel grillad kyckling
1 pkt Bacon
2,5 dl Grädde
0,5-1 dl Chilisås
Lite Jordnötter alt. Cashewnötter
Peppar
Salt
Ev. Chilipeppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Om du använder kycklingfiléer så börja med att dela dem i små bitar och stek sedan i en stekpanna tilldess att det är genomstekt, dela baconet i små bitar och låt steka med de sista minuterna . Lägg sedan över kycklingen och baconet i en ungssäker form. Om du använder en hel grillad kyckling så finfördelar du köttet från denna direkt i en ungssäker form, samtidigt som du steker upp baconet i små bitar och sedan häller över i formen.
Vispa grädden fluffig och blanda sedan i chilisåsen i den vispade grädden. Smaka av med lite salt och peppar. Tillsätta även lite chilipeppar för att förstärka chilismaken. Bre sedan ut denna chiligrädde som ett täcke över kycklingen och baconet. Avsluta med att strö över några jordnötter eller cashewnötter och ev. ytterliggare lite chilipeppar.
Grädda i ugnen i cirka 15 minuter.
TIPS! Jag använder Ica Gott liv's Chilisås, den innehåller mindre (17 gr/100gr) kolhydrater än många andra chilisåser. För att dra ner på kolhydrater från chilisåsen ytterliggare så välj att enbart ta en halv deciliter chilisås, men desto mer chilipeppar istället.

BETYG: 6/7
En klassisk gammal rätt som alltid går hem!
Kräver inte särskilt mycket tillbehör då det mättar bra i sig själv.

Kommentarer
Trackback