Köttbullar & Pesto-kål
Med inspiration från sofija.blogg.se valde jag att servera kål med smak av pesto till mina köttbullar här om dagen.
KÖTTBULLAR & PESTOKÅL
Köttbullar:
(Cirka 15-20 köttbullar)
500-600 gram Köttfärs
Ca. 1 dl grädde
1 ägg
Kryddor; T.ex. salt, peppar, Sambal Oelek
Rör ihopa alla ingredienserna och låt stå cirka 20 minuter i kylen.
Rulla sedan färsen i lagom stora köttbullar.
Stek i rikligt med smör.
Pesto-kål:
(Cirka 2-4 portioner)
400 gram Vitkål
Grön pesto
Strimla kålen och låt den sedan koka i 2-3 minuter. Häll av vattnet, blanda sedan i pesto efter smak!
Färdigt!
KÖTTBULLAR & PESTOKÅL
Köttbullar:
(Cirka 15-20 köttbullar)
500-600 gram Köttfärs
Ca. 1 dl grädde
1 ägg
Kryddor; T.ex. salt, peppar, Sambal Oelek
Rör ihopa alla ingredienserna och låt stå cirka 20 minuter i kylen.
Rulla sedan färsen i lagom stora köttbullar.
Stek i rikligt med smör.
Pesto-kål:
(Cirka 2-4 portioner)
400 gram Vitkål
Grön pesto
Strimla kålen och låt den sedan koka i 2-3 minuter. Häll av vattnet, blanda sedan i pesto efter smak!
Färdigt!

Betyg: 4/7

Kommentarer
Postat av: Studentskan
Hm, pestokål säger du? Det kanske man skulle prova. Tänkte på hur gott det vore med pasta och pesto häromdagen faktiskt, så why not en GI variant?
Lät skumt det där mandelbrödet! Vad smakar det liksom? Mest mandel... antar jag? :p
Trackback